01 noiembrie, 2011

Relish de ardei si gogosari - Red and green pepper relish

For English version scroll down

Merge de minune cu carnea de porc,am incercat putin inainte de a-l pune la borcan.Puteti schimba cantitatile la otet si zahar,de asemenea se mai pot adauga si alte condimente.

Ingrediente: 
1 kg gogosari
1 kg ardei
3 cepe albe,mari
250 gr zahar
200 ml otet
1 lingura de sare

Se curata ardeii si gogosarii de seminte. Gogosarii mei au fost putin iuti,perfecti pentru gustul meu.
Se taie ardeii,gogosarii si ceapa in cubulete,asa cum taiem ceapa pentru mancare.
Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc mic,amestecand des.
Daca lichidul nu este destul se mai adauga putina apa ,pana se inmoaie toate legumele.Dureaza cam 20 de minute.
Se pune relishul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
A durat cam o ora toata treaba.


If you thought canning season is over you're wrong. But these are the last days of it! 
This relish it's made with a rather funny looking red pepper,which I haven't seen in North America or anywhere else  but in Romania. Imagine a red pepper with the shape of a Halloween pumpkin and you got it.

Ingredients:
1 kg red pepper
1 kg green pepper
3 white onions
1 cup sugar
200 ml vinegar
1 T salt

Clean the peppers and onions.
Cut them up in cubes,the way you cut up the onions for cooking.
Place all ingredients in a saucepan and cook on low for about 20 minutes.
Add a little water if necessary and continuu stirring.
Place in sterilized jars and water bath for 15 minutes from the minute the water starts to boil.



18 comentarii:

  1. Mitinita, am si eu un borcan din asta, facut de hillbillies din Tennesee :)) Este bun, il voi incerca si cu carne de porc, ca nu prea am avut inspiratie cu ce sa il mananc.

    RăspundețiȘtergere
  2. "hillbillies din Tennesee":)))) a fost buna! eu tocmai facusem niste carne de porc si mi-a venit ideea sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eeee, ce bine arata! Si ce poza frumoasa! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmmmmmm, chiar cum imi place, dulce-acrisor si langa carnita de porc, da! Miti arata tare bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicios rau!! cat de expresiva e poza!!like!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce buni trebuie sa fie!!Arata deliciosi pe carnita!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. I can't wait to give this a try. It looks so good!

    RăspundețiȘtergere
  8. ceva asemanator face si socra-mea...dar are mai mult sos...nu ma pricep sa explci ca nu stiu exact
    dar tot asa pt carnea de porc...foarte fain!

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunat! Imi trimiti un borcanel?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. miha,asa-i ca e de efect borcanelul...cu greu m-a lasat maruntica mea sa-l folosesc:))pup

    RăspundețiȘtergere
  11. maria elena,multumesc ptr aprecieri si vizita.pup

    RăspundețiȘtergere
  12. anto,cum ti-am vazut numele direct la retetele tale cu porc m-am gandit:))pup

    RăspundețiȘtergere
  13. dia-mar,de aceea ne place toamna ca e asa de colorata. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. Licuta,sper sa nu-mi para rau mai tarziu ca n-am facut o cantitate mai mare.Pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Azita,thank you for the visit,love your blog,you're the source when I need a Persian recipe.Hugs

    RăspundețiȘtergere
  16. Alice,eu am fost tare pusa pe experimente,daca aveam de la cine lua nu mai dadeam in mania conservelor:))) Pup

    RăspundețiȘtergere
  17. Corina,trimit dar nu pe cel cu floricele ca si asa mi l-a dat numai ca sa-l pozez:)) jelly beans-urile ei stau mai bine acolo.pup

    RăspundețiȘtergere