12 decembrie, 2011

Glazura Regala - Royal Icing

For English version scroll down

Din seria "oare de ce am asteptat pana acum sa incerc reteta asta". Ieri am facut peretii si acoperisul la casuta din turta dulce si cand imi sorbeam cafeaua pe fb am vazut poza Mihaelei ,exact de ce aveam eu nevoie pentru decor,construit,samd.
Este o glazura foarte buna,perfecta pentru decorat fursecuri,biscuiti si se pare ca o poti folosi si la torturi.

Ingrediente:
2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.


Royal Icing

I should have tried this a long time ago...I guess the "royal" scared me,since I always thought it's a fancy and not so easy recipe. Boy,was I wrong! I needed an icing recipe,when I saw Mihaela's photo on fb. Now I'm so glad I finally tried it,I'll be using it a lot ,especially for decorating cookies.

Ingredients:
2 egg whites - I used medium eggs
3 cup icing sugar - I might have added a couple of spoons on top of it
2 t lemon or lime juice,freshly squeezed - I had lime

Make sure the egg whites and the lime/lemon juice are at room temperature. Use a clean bowl for beating,any trace of oil will ruin the icing.
Beat the egg whites with the lime juice until foamy. Start adding little by little the icing sugar and beat to the desired consistency. Add more icing sugar if needed . Don't refrigerate,it will turn runny.
Use to decorate cookies,gingerbread and I think it can be used for cakes as well.


9 comentarii:

  1. daa e super faina.
    mi-a fost frica sa o incerc dar ii vine randul de craciunul asta
    pup Mitinito

    RăspundețiȘtergere
  2. Mitinita, ma bucur ca ti-a placut, este genul de glazura care se intareste foarte bine si se preteaza la foarte multe decoratii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alice,stii ca eu-s experta la fix-pixuri si nu ma apuc de lucruri complicate:)) O recomand cu mult drag.Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela,am vazut linkul exact cand aveam nevoie de el. Adaug reteta la lista celor de baza. Imi place sa decorez biscuitii si reteta asta e perfecta. Faci niste prajituri de nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  5. Regala au ba, suna tare bine, dar parca as pune-o pe aburi putin :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-s experta,dar oare nu pateste ceva. Pai nu mai bine am incerca:)Puszi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musai trebuie batut pe abur. Sa nu mai fie pericol de salmonela de la oul crud.

      Ștergere
  7. Să-ți dea Dumnezeu sănătate, azi am găsit-o, am executat-o și folosit-o pe niște brioșe cu cacao. Arată de leșin lângă ele - pun foto pe blog să vezi.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere