10 ianuarie, 2012

Pasta de Azuki - Azuki bean paste

For English version scroll down

Cand am vazut la Andreea pasta de fasole rosie am fost fericita:) Sunt multe deserturi japoneze care o folosesc,dar este un ingredient mai putin cunoscut noua si care nici nu prea se gaseste...n-am zis ca nu se gaseste deloc, cei de la veganlife.ro il au pe stoc si daca folositi codul Promit3 primiti o reducere de 3% la orice comanda facuta.
Urmeaza in curand si un desert facut cu aceasta pasta.

Ingrediente:
1 cana de fasole rosie azuki
150 gr zahar

Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune.
Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita.
Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa scapati de coaja, mie imi place aceasta textura,dar incerc data viitoare si varianta mai fina.
Se amesteca bine pana se topeste zaharul,eventual puteti pastra din apa in care s-a fiert ca sa mai adaugati daca vreti o consistenta mai subtire.
Se foloseste la diverse deserturi asiatice.


Azuki bean paste

Probably it's available in your supermarket aisle, but for those who aren't in easy reach of it here how it's done...or at least how I made it.

Ingredients:
1 cup azuki red beans
150 gr sugar (about 2/3 cup)

Soak the beans overnight. Boil the next day,I used a pressure cooker.
Strain and place the cooked beans with the sugar in a saucepan.
Using a stick blender mix them and simmer until sugar dissolves.
Use in Asian desserts.


12 comentarii:

  1. nu stiam de pasta asta de fasole rosie.drept e ca nu ma prea omor dupa deserturile asiatice.am mancat niste prajiturele si bomboane japoneze,aduse de o prietena a mea,aratau foarte apetisant,dar erau absolut insipide.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy,sa stii ca dureaza o vreme pana te obisnuiesti cu anumite gusturi asiatice. La mine a durat destul de mult pana a inceput sa-mi placa fasolea rosie,eu nu asociam deloc fasolea cu deserturile. Primul contact a fost inghetata cu azuki:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Apetisanta ... Am sa o incerc cat de curand :) Te sarut :*
    Lia F

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar ca-i buna in prajituri ! Am mancat cu Andreea niste turtite parca ce contineau asa ceva .. sau sper sa nu gresesc .. ca mancam atunci din 5 feluri cu 7 guri.. ma corecteaza ea ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anto,daca la Andreea le-ai incercat,precis aveau si pasta in umplutura."din 5 feluri cu 7 guri":))))Pup

      Ștergere
  5. Ce ma bucur ca ai venit in vizita,draga Lia. Sper sa-ti placa,,la mine a durat ceva pana m-am obisnuit.Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. lacrima,e ca o ...fasole dulce:)) a fost mai greu pana am trecut de faptul ca fasolea se mananca si dulce,dar acum imi place. Vreau sa incerc si varianta mai cremoasa.

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da am mai auzit am vz la Andreea ceva de genul asta ,adevarat nu stiu daca mi-ar placea insa n-am decat sa incerc daca vreau sa stiu :))pup o zi faina Adina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mona,de te-as avea mai aproape te-as imbia la incercat:))PUp

      Ștergere