24 ianuarie, 2012

Ravioli la 6 maini : Ravioli cu migdale si cafea - Ravioli with almonds and coffee

For English version scroll down

Fac parte dintr-un sisterhood impreuna cu Brandusa si Alice ,suntem inrudite de cand avem acelasi set de ravioli de la  Bucataras si am facut noi un mic plan ca sa facem ravioli la sase maini. Desi aveam in plan ceva asiatic,pana la urma am facut un desert,la mine veti gasi ingredientele pentru o portie,caci asta chiar a fost un desert numai pentru mine.

Fiindca am fost invitata la Emily's Tea Party duc o portie cu mine...haideti si voi sa vedeti ce minunatii ne asteapta acolo.

Ingrediente:
1 ou
100 gr de faina
Ptr umplutura:
50 gr de migdale macinate
1 lingurita de ness dizolvata in 2 linguri de apa
1 lingurita unt
1 lingura zahar

Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.
Umplutura: Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.
Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una dintre foi se aseaza pe forma de ravioli si se umple cu compozitia de cafea.
Se aseaza a doua foaie si se ruleaza cu sucitorul. La mine a fost putin crocanta compozitia si nu am reusit sa le decupez prea frumos.
Se pune o lingurita de unt in tigaia preincalzita,se adauga ravioli,iar apoi o cescuta de apa in care s-a dizolvat o lingurita de ness.
Se tin pe foc pana scade apa si se decoreaza cu migdale crocante.


Ravioli with almonds and coffee

Since I got a new toy,a ravioli set, I had to try it out and this is what came out. I just made a small batch,was just enough for one dessert.

Ingredients:
100 gr white flour
1 egg
for filling:
50 gr grounded almonds
1 t butter
1 T sugar
1 t ness coffee disolved in 2 T water

Make a dough from the flour and the egg and set aside for 30 minutes.
Meanwhile,make the filling by roasting the almonds,add the butter and the sugar and stir. Add the coffee with water .
Split the dough in two and roll out for ravioli.
Fill the center with the filling ,add the other sheet and roll again to cut the raviolis.
Cook in one teaspoon butter and 1/2 teacup water with 1 t ness coffee. Sprinkle some almonds and serve.



33 de comentarii:

  1. Sa mor de m-as fi gandit vreodata la ravioli desert! M-ai dat pe spate, pe bune! Musai trebuie s ale incerc si eu....da' de ce ai fost carcotasa? ha?
    pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa mor daca nu tin minte pe unde am pomenit ca-s carcotasa,dar stiu precis ca am zis pe undeva:))))

      Ștergere
  2. Grozav de deliciosi, cu migdale si cafea sunt pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfecti!!!! Perfecti! Perfecti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cat de draguta esti ca te-ai prefacut ca n-ai observat marginile,dar promit ca data viitoare o sa fie perfect.Pup

      Ștergere
  4. mai, ravioli desert nu mi-am imaginat sa existe. foarte tare! Bravissimo :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma stii pe mine ca trebuie sa fac ceva mai altfel:)) Mi-a facut mare placere gatitul la sase maini si multumesc ca ne-ai asteptat si pe noi.

      Ștergere
  5. imi plac foarte mult ravioli! si azi am servit o portie de ravioli cu spanac si ricotta .... mmmm! reteta ta este senzationala!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata!!!!!!!! Combinatia asta m-a dat pe spate! BRAVO!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de bine daca reusesc sa va dau pe spate:))Pup

      Ștergere
  7. Da da am picat si eu sub birou! Super arata dle!! Merg sa vad ce nazdravanii au facut si fetele ;) Sa stapanesti cu spor formita! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci v-am secerat de pe picioare:)) Gasesti si la ele bunataturi:)Multumesc ptr urari,e super faina forma,nu ma gandeam ca o sa fac vreodata ravioli de casa.Pup

      Ștergere
  8. Intra te rog in bucataria mea si vei gasi un premiu pe care ti-l ofer cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici prin gand nu-mi trecea ca i-as putea papa intr-o asa combinatie !!!! Felicitari !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te mai astept la retete "nici prin gand nu-mi trece":))Pup

      Ștergere
  10. Răspunsuri
    1. Precis nu sunt multi adulti care refuza desert cu cafea:)

      Ștergere
  11. Miti ajutor:::stii cum se numeste supa care contine frunze de bambus ?...supa se serveste cu taietei chinezesti ,,indomi,,....

    RăspundețiȘtergere
  12. No...m-ai dat gata. Cu migdale si cafea....
    Ei , vezi...la asta nu m-am gandit niciodata.
    Minunat arata.
    Bravo Miti...auzi ...la 6 maini ! Hi, hi, hi....si celelalte 4 maini ce au confectionat ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy,am postat in aceeasi zi cu Brandusa si Alice:)) asa am fost noi la sase maini. Nu ma gandeam niciodata ca o sa fac ravioli de casa:)) Pup

      Ștergere
  13. Foarte tare imparteala! De ravioli ce sa mai zic, salivez!:)Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maruntica a alcatuit meniul ptr weekend si una din retetele alese (din revista) e cu ravioli,deci iar trec la o portie ,de data asta cu sos de rosii.

      Ștergere
  14. suuuuuuuuuuuuuuper taaare!!!!
    bravo tie si felicitari!!!!!!!!!!!!
    si acuma zi-mi si mie de unde ai luat forma ceea magica de ravioli !!!
    pup!
    apropos, ma cheama dana...:)

    RăspundețiȘtergere