26 martie, 2012

Pumpkin pie cu sirop de artar - Maple Pumpkin Pie

For English version scroll down

Pentru cei care stati la panda si va arde pe limba sa spuneti ceva legat de traducere,acum aveti ocazia sa va descarcati:) Nici in ruptul capului nu i-am putut spune "Placinta de dovleac cu sirop de artar".Placinta si pie nu mi se pare ca e totuna...sau gresesc eu? Da' nu ce frumos suna in engleza?

Ingrediente:
Crusta: 
130 gr biscuiti simpli
3 linguri de unt,la temperatura camerei
Umplutura: 
450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
250 gr frisca lichida
2 oua
115 gr zahar brun
4 linguri sirop de artar
1/2 lingurita sare
+ zahar pudra pentru ornat

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. 
Crusta:
Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand),siropul de artar  si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.



Maple Pumpkin Pie

Words are useless...it's so good!


Ingredients:
Crust
130 gr  cookies
1/3 cup butter,at room temperature
Filling
450 gr mashed pumpkin
250 whipping cream
2 eggs
100 gr brown sugar
4 T maple syrup
1/4 t salt
icing powder for dusting


To make the crust,crumble the cookies and mix them with the butter. With your fingers mold the mixture around the pie form.
Let it sit in the refrigerator until the filling is ready.
To make the filling,mix all the ingredients,adding the eggs one by one.
Put the filling in the form and introduce it in the preheated oven.
Let it bake for about 45 minutes or until the centre  is settled.
Remove and let it cool on a rake.
Dust with icing sugar or serve with whipping cream.

22 de comentarii:

  1. Trebuie sa fie ...senzationala:)!!!!Like!O saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De nedescris,atat de buna a fost!O saptamana superba si tie.Pup

      Ștergere
  2. O bunatate trebuie sa fie! Arata super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai sti ca eu acum cativa ani nici nu puneam gura pe dovleac:)

      Ștergere
  3. valeeeeuuu ce bine arata siropul ala!! mai ca-mi vine sa-ti fac o vizita! ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram sigura ca unul dintre comentarii o sa fie de la tine:)) Greu de rezistat unei asemenea felii...pai hai si sa ne facem de cap cu pumpkin pieurile.Pup

      Ștergere
  4. Dumnezeule, ce bine arataaaaaaa <3
    vorba Antoninei, siroul acela e ... mmmmm ... irezistibil <3
    te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. toata lauda ptr siropul care nu-i facut de mine:))) nici nu mancam dovleacul pana de curand si acum fac pieul de cate ori am ocazia.Pupici

      Ștergere
  5. Mai ai o felie.?.cred ca nu.!..ce pofta mi-ai facut!!!!!!!!suuper !pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La din astea degeaba ceri ca de abia apuca farfuria:)))

      Ștergere
  6. Ce culoare frumoasa are.Sigur este buna tare.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost tare buna,chiar daca e un desert atat de simplu.Pupici

      Ștergere
  7. eu zic ca e acelasi lucru,numai ca ei au o alta abordare.de regula umplutura e jos si crusta deasupra.ca e din biscuti atunci eu zic ca e spre tarta.eu asa as fi numit-o.dar,indiferernt de denumire,e tare buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar la tarta nu m-am gandit si chiar e cea mai apropriata traducere. Da,poate sa-i zica pur si simplu dovleac ca tot asa de buna ramane:))

      Ștergere
  8. Mor dupa dovleac! Mai ales daca-i copt e asa de bun! Delicioasa pie ai aici ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-am prins la dovleac:)) Dar sa vezi ce spanakopita a la Gordon am facut azi...tare priceput ii omul asta,din trei retete n-am dat gres cu nici una.Pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata! si ce bun trebue sa fie....Neaparat trebue sa fac si eu reteta asta, imi place foarte mult dovleacul, iar ce ai facut tu aici...e nebunie :)) Pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inceput sa mananc tarziu dovleacul si acum parca imi pare rau ptr timpul in care nici nu-l gustam.

      Ștergere