27 aprilie, 2012

Pui Asiatic - Asian Chicken

For English version scroll down

Desi am trecut si cantitatea condimentelor, va recomand sa experimentati si sa faceti reteta dupa gustul vostru,oricum masurile sunt foarte aproximative,mie imi place mai picanta si "expresiva", fiecare masa ar trebui sa fie o noua experienta culinara,nu?
Am vazut reteta unde am facut  practica,bineinteles ca a si trebuit sa o incerc.

Ingrediente:
1 piept de pui,dezosat
4 linguri de sos de soia
2-4 catei de usturoi,pisati
1/2 lingurita de ghimbir Kotanyi
1/2 lingurita de curry Kotanyi
1 lingurita de miere de albine

Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor.
Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot.
A doua zi se poate praji in tigaia preincalzita sau pe gratar.
Se serveste cu o salata usoara si cu orez alb.


Asian Chicken

There's been couple of recipes with marinated chicken,but it never crossed my mind to put curry in it as well. I saw this recipe at a restaurant ,went straight home to try it...now it's a keeper. Play with the ingredients,the spices are mostly for reference.

Ingredients:
1 debonned chicken breast
4 T soy sauce
2-4 garlic cloves,crushed
1/2 t ground ginger
1/2 t curry
1 t  honey

Cub or cut up the chicken in pieces and marinade with the rest of ingredients.
Place everything is a ziplock bag or in a container and refrigerate for 24 hours. Shake the bag from time to time. Next day, fry the chicken in a preaheated pan or on the grill and serve with a light salad and plain steamed white rice.


22 de comentarii:

  1. Cat de bine arata!!!
    Adina spune-mi unde gasesc sosul de soia?...ca am cautat de am innebunit .
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Dana. Am vazut sos de soia si la Kaufland si la Penny. Intreaba prin supermarketuri si sigur vei gasi. Pup

      Ștergere
  2. Ce frumos ai prezentat totul...fin si elegant.
    Felicitari cu pusici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O lauda de la tine e ca si cum un profesor si-ar lauda elevul. Multumesc si apreciez mult.Pup

      Ștergere
  3. superb si delicios! prima data, cand am vazut fotografia am crezut ca e peste :)) nu stiu ce am, cred ca de foame :)) Te pup scumpa mea! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emily,arata exact ca o bucata de peste:))) nu stiu cum de mi-a reusit sa tai chiar asa:)Pupici si weekend placut si tie

      Ștergere
  4. Desi nu sunt prietena cu ghimbirul am sa-i mai dau totusi o sansa,ma incanta reteta ta!Pupici si we placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa pui chiar numai putin de ghimbir,iar daca ii dai de gust adaugi cu putin mai mult data viitoare. Daca folosesti proaspat si il fierbi prea mult(am facut ceai si sunt patita) o sa fie prea iute. Pup

      Ștergere
  5. Tare apetisant puiutul tau!!Am sa-l incerc duminica:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place ghimbirul in fripturi mai mult decat in alte combinatii.WE placut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,in fripturi e da best:)! WE placut si tie!

      Ștergere
  7. Delicios trebuie sa mai fie.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ghimbirul tare mult.Arata bine papica.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,DiaMar si mie imi place tare mult.Pupici

      Ștergere
  9. Ce prezentare stilata!Week-end minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,mai trag si eu cu ochiul la cei priceputi:) Weekend superb si tie!

      Ștergere
  10. Moaaama ce finetzuri !! Vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Arata fineturi,dar vezi ce simplisme sunt:)

      Ștergere
  11. Bine de tot condimentat cu miresme orientale...cu siguranta ceva deosebit! Seara placuta Miti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastram traditia ,nu?:)) O seara placuta si tie,draga Ruxy.Pup

      Ștergere