08 aprilie, 2012

Tort Portocala - Orange Cake

For English version scroll down

Maruntica mea creste atat de rapid, acum nu se mai pune accentul pe aspectul tortului,asta in sensul ca nu mai e nevoie de caractere din desene,de data aceasta gustul a fost mai important,asa ca de ziua ei ochisorii ei s-au oprit pe aceasta prajitura, pe care noi am transformat-o in tort.

Ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina,coaja rasa de la o portocala
Pentru crema: 600 ml frisca lichida dulce, 2 portocale, 1 plic zahar vanilat
Pentru sirop: 300 ml suc de portocale,100 gr zahar,coaja rasa de la o portocala

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zahar. Amestecam galbenusurile cu coaja de portocala rasa si le adaugam albusurilor. Adaugam faina si amestecam numai cat sa incorporam,cu o miscare circulara de sus in jos,ca sa nu reducem volumul albusurilor.
Turnam compozitia in forma de tort,eu am folosit o forma mai mare de silicon si inca sase mai mici.
Se baga forma in cuptorul preincalzit si se coace cam 30-40 de minute. Dupa ce s-a racit,taiem in doua parti egale cu un cutit de paine,intorcand farfuria.
Se amesteca ingredientele pentru sirop,pana se topeste zaharul.
Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat,iar portocalele se curata si se vor taia in bucatele.
Se asambleaza tortul,prima foaie se stropeste cu sirop,se adauga frisca,iar peste bucati de portocala si continuam pana la ultima foaie. Se adauga frisca si pe exterior si se da tortul la rece.



Orange Cake

My little one is growing up so fast, for her birthday she didn't ask for Barbie or these kind of cakes,she took more interest in flavor.So proud of her!

Ingredients:
For the cake: 6 eggs,6 T sugar,6 T flour, orange zest from one orange
For the cream: 600 ml sweetened cream, 2 oranges, vanilla essence
For the syrup: 300 m orange juice, 100 gr sugar, orange zest from one orange

Separate the eggs,beat the egg whites with the sugar ,like for merengues. Mix the yolks with the grated orange zest and add to the egg whites. Add the flour and fold,with a circular movement,to hold the volume of the egg whites.
Pour into the form and bake in the preheated oven for about 30-40 minutes.Remove,let cool and cut twice.
Mix the syrup ingredients. Beat the cream with the vanilla and clean and cut up the oranges.
Brush the first slice with the syrup,add cream and orange bits. Cover all the cake in cream and decorate.
Cool in the refrigerator.

12 comentarii:

  1. Sa-ti traiasca maruntica!Tortul e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani "maruncticii", sa va creasca sanatoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani micutei !!las ca importat e gustul...pup mami de maruntele!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din toata inima......La multi si sanatosi ani!
    Pup 3 fete frumoase ! Tortul... e suuper !

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani printesei tale!!!!!!!Tortul e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani fetitei tale! Super bun tortul... o inteleg de ce l-a ales!

    RăspundețiȘtergere