03 iunie, 2012

Bhaji cu ceapa - Onion Bhaji

For English version scroll down

Iata o reteta din care pe masa ajunge doar jumatate de portie si sunt atat de bune incat nu-ti prea vine sa le imparti cu altii. Aceste chiftelute sunt intalnite in bucataria indiana,asta e un preview la noua serie de experimente. Romaneste iar nu prea o sa gatim:)
Luna aceasta particip si eu la Provocarea Dulce Romanie, Andie a ales o tema superba "Feed the vegetarian". Fiti pe faza ca presimt ca urmeaza o parada de zile mari.

Ingrediente:
3 cepe mari
2 cepe verzi
4 catei de usturoi
100 gr faina
175 ml lapte
1 1/2 lingura zahar
1 1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt
varf de cutit de cayenne

Ceapa se da prin robot,dupa ce e tocata in bucati mai mari,adaugam ceapa verde si usturoiul.
Se adauga faina,praful de copt,sarea,faina,zaharul si laptele. Se pune cayenne dupa gust.
Se pune o tigaie pe foc,se adauga ulei si cand s-a infierbantat se formeaza chiftelute si se prajesc. Cand s-au rumenit pe o parte se intorc si pe cealalta.
Eu zic ca se servesc calzi,reci nu mai apuca sa se faca oricum.



Onion Bhaji

This is so delicious that often you turn at the table with just a half batch,cooking requires a lot of tasting.With this Indian appetizers you just keep tasting it and tasting it,just can't stop from tasting. It's on my list of favs.

Ingredients:
3 big white onions
2 scallions
4 garlic cloves
100 gr flour
175 ml milk
1 1/2 T sugar
1 1/2 t salt
2 t baking powder
pinch of cayenne

Chop the onions,scallions and garlic. Add the flour,baking powder,sugar,salt,milk and cayenne.
Make patties with your hand and fry them in a skillet.
Serve hot,they won't last to get cold,anyway.

11 comentarii:

  1. Eu fac mai mult ca pe omleta sa zicem nu pun praf de copt,excelenta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Secretul e sa nu gusti din ele cand le prepari,daca vrei sa ajungi cu portia intreaga la masa!

      Ștergere
  3. Frumoasa prezentare!
    Zi minunata de duminica!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,draga Medi. O saptamana superba sa ai!Pup

      Ștergere
  4. Mitti , aici e de mine !!!! ;) Ceapa , usturoi , doamne cat le iubesc !!! Dau orice dulce deoparte ptr asa o portie !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu sigur n-ai mai ajunge cu nimic la masa:))

      Ștergere
  5. Super reteta, super prezentare!
    Intrebare: as putea sa le fac si in cuptor oare??
    O zi frumoasa, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze,doar acum am vazut mesajul. Sigur ca le poti face si la cuptor,eu de obicei asa fac toate chiftelutele,am vrut sa incerc o tigaie noua si le-am facut deasupra.

      Ștergere
  6. Totusi, o portie mai ai?:)) daca nu ma duc sa-mi fac.Ador genul asta de bucate.Notat reteta si o comit cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere