18 iunie, 2012

Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir - Saffron Ice Cream with cardamon and rose water

For English version scroll down


Vara asta sunt pusa pe experimente "inghetate",pe aceasta am pregatit-o pentru concursul aniversar afaf.ro si fiti pe faza ca mai urmeaza cateva incercari interesante.


Ingrediente:

200 ml lapte
4 linguri de amidon alimentar
100 gr zahar
1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
2 bucati de cardamon crapate
100 ml de caimac


Mod de preparare:
Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.
Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 3 ore,repetam procesul de 3-4 ori.
Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.




Saffron Ice Cream with Cardamon and Rose Water


Who doesn't love ice cream? And who doesn't love trying new flavors? This one is an Iranian version, I made a mistake by adding the frozen cream pieces at the beggining, now I know that I was supposed to add them at the end. It's my first custard based ice cream, interesting,can't wait to try new flavors.


Ingredients:
1 cup milk
4 T cornstarch
100 gr sugar
1/4 t saffron dissolved in 50 ml rose water
2 cardamon pods,cracked
100 ml cream

One day ahead, pour the cream in a pan (a thin layer) and freeze.
Boil the milk with the sugar and cardamon.In a bowl mix the cornstarch with cold milk and add to the boiling milk. Mix until starts to thicken,then add the saffron dissolved in rose water.Remove and let cool.
Place in a container in the freezer and cover every 3-4 hours. Dreaming of an ice cream maker,until than I'll use this method.
Before serving,take out the frozen cream , break into pieces and incorporate into the ice cream.
Stay cool!

15 comentarii:

  1. Mmm, ce arome apetisante!!!Trebuie sa fie un adevarat deliciu!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite pe cine am gasit eu aici! Foarte frumos blog! De inghetat am mai spus deja ca arata f bine ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ne-am regasit si aici. Pup si multumesc de vizita

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Tu cred ca esti familiarizata cu astfel de arome:)

      Ștergere
  4. mama mia ce buna trebuie sa fie! Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma asteapta si mine niste cardamon adus tocmai din Iran!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si al meu tot de acolo e:) imi place mult aroma

      Ștergere
  6. ce sunt bucatile de caimac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt bucati de smantana dulce,aceasta se pune pe o tava si se congeleaza. Din foaia inghetata se rup bucati,care vor deveni bucatile de caimac

      Ștergere
  7. hmm, interesant! !unde gasim caimac? multam

    RăspundețiȘtergere