07 iunie, 2012

Spanac japonez - Japanese spinach

For English version scroll down

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse  specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule,il pot compara numai cu vegeta,dar are gust marin si din el se prepara supa. Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din pestele uscat,apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.

Ingrediente (ptr 4 portii):
500 gr spanac proaspat
2 linguri sos de soia
1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.
Intre timp,se amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.
Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste.



Japanese Spinach

I wish for eternal summer just so I could enjoy this dish more often. Light and so oishii!

Ingredients (serving 4):
500 gr fresh spinach
2 T soy sauce
1-2 t instant dashi dissolved in 50 ml water
1 small package bonito flakes (katsuoboshi)

Add water and salt to a big pot and bring to boil. When starting to boil add the cleaned spinach and boil for a minute. Wash with cold water and set aside to drain.
Meanwhile,mix the dashi stock with the soy sauce.
Squeeze all the excess water from the spinach and cut in 2 cm pieces.
Place the spinach in bowls,pour dashi with soy sauce and sprinkle with bonito flakes.

8 comentarii:

  1. superb si mega delicios! Imi place mult pestele bonito :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi chiar nu l-am vazut,poate in orasele mai mari. Totusi,ma declar multumita ca au inceput sa fie vizibile si pe piata noastra multe produse pe care acum 1-2 ani nu le puteam procura decat din strainatate.

      Ștergere
  2. ce pacat ca la noi nu sunt aceste ingredinete !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricum,cred ca ar fi destul de scumpe...asta daca nu ar veni via China:D

      Ștergere
  3. Felicitari Mitinita,arata delicios!!!

    RăspundețiȘtergere