31 iulie, 2012

Corcoduse murate

V-am mai spus ca urmeaza o invazie de retete ptr camara. Majoritatea sunt facute anul trecut,deci incercate deja.

Ingrediente:
1 kg corcoduse
1 parte apa
1 parte otet
sare

Mod de preparare:
Se spala corcodusele si se pun in borcane sterilizate. Eu le sterilizez in cuptor. 

Se face o solutie din apa si otet si se da in clocot.
 Se toarna fierbinte peste corcoduse, se inchid borcanele si se pun in patura.
Se tin pana s-au racit si se depoziteaza in camara.

5 comentarii:

  1. INTERESANT !:)
    BRAVO!
    Eu le-am folosit la compot,nectar si chiar dulceata!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dulceata a avut si la noi un mare succes!

      Ștergere
  2. Faina idee! O intrebare, corcodusele sunt copate sau mai verzi.. In poza par undeva intre :) dar nu-s chiar sigura.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corcodusele erau verzi,chiar incepeau sa se ingalbeneasca,s-a schimbat putin culoarea cat au stat la murat si s-a photoshopat poza:) dar cred ca poti sa le pui oricum

      Ștergere
  3. Uite ca la asa ceva nu m-am gandit !!! Anul viitor promit ca incerc si eu , acum sunt deja prea coapte !! :(

    RăspundețiȘtergere