03 iulie, 2012

Frigarui tandoori cu raita de castraveti - Tandoori chicken with cucumber raita

For English version scroll down

Caldura mare,dom'le,asa ca am facut gratar indoors,nu ca tiganii in mijlocul camerei,ci cu gratarul Dmail. Era prea cald sa iesim la un gratar, iar timpul petrecut cu familia in jurul acestui gadget asteptand sa fie gata masa este timp pretios. Am folosit amestecul de tandoori de la afaf.ro si fiindca m-a intrebat cineva ce contine acest amestec,va dau "reteta" direct de pe ambalaj :coriandru,sare,schinduf,chimion,scortisoara,boia iute,piper negru,ghimbir pudra,ceapa pudra,usturoi pudra,seminte de mustar,dafin si nucsoara.


Ingrediente pentru frigarui: 
1 piept de pui 
2 linguri de amestec de tandoori 
200 ml iaurt 
sare,piper 
4 rosii 
1 dovlecel 
Ingrediente pentru raita: 
100 ml iaurt 
2 castraveti 
cateva firicele de menta 

Mod de preparare:
Se taie bucatile de pui in cubulete,se presara sare si piper si se pun intr-un bol. Se amesteca iaurtul cu tandoori si se adauga bucatilor de pui. Se amesteca bine ,se acopera cu un capac si se pune la frigider peste noapte. Din cand in cand se va amesteca. 
A doua zi,pornim gratarul electric,il ungem cu putin ulei si cand s-a infierbantat adaugam bucatile de pui. 
Rosiile le taiem in doua ,iar dovleacul rondele. 
Dupa ce s-au facut pe o parte ,le intoarcem pe cealalta. Le scoatem de pe gratar si le lasam sa se raceasca. 
Preparam raita. Dam castravetii pe razatoare si ii stoarcem foarte bine. Se amesteca impreuna cu iaurtul si se adauga menta tocata marunt. 
Noi ne-am delectat si cu niste portocale cu scortisoara si miera la desert.





Tandoori Chicken with cucumber raita


Hot,hot,hot!!! So hot making bbq indoors looks like a better choice.


Ingredients for tandoori:
1 chicken breast
2 T tandoori mix
200 ml thick yogurt
salt,pepper
4 tomatoes
1 zucchini
Ingredients for raita:
100 ml thick yogurt
2 cucumbers ,grated
fresh mint


Cut the chicken breast in cubes and marinade with the yogurt,tandoori ,salt and pepper. Leave in the refrigerator overnight. Mix every now and then.
Second day ,cut the tomatoes in halves and the zucchini in round slices and grill,without adding salt. Place the chicken on skewers and grill. 
Mix the ingredients for raita and serve with the chicken tandoori and grilled veggies.

18 comentarii:

  1. puiul tandoori e printre favoriti!! o sa incerc si combinatia ta ca arata extraordinar de bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut ca nu contine coloranti,vei vedea si alte retete unde carnea e rosie:)

      Ștergere
  2. n-am mancat niciodata tandoori sau raita dar cu caldurile astea cred ca ar fi un bun moment sa incerc reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti sa le faci si la flacara de la aragaz,pana sa am gratarul electric asa procedam.

      Ștergere
    2. da, o sa adaptez putin - tigaia-gratar pe flacara, emstecul de condimente dupa lista data de tine :)

      Ștergere
    3. daca vei cauta pe google,precis gasesti n si n de combinatii de tandoori. sper sa-ti placa si tie!

      Ștergere
    4. am facut ieri la 4 maini cina inspirata din reteta ta (fara schindurf intre condimente, cu usturoi proaspat nu granule, si bine-nteles cantitati dupa ochi ...) si a fost foarte buna, ne-a placut amandurora, asa ca multumesc de reteta :)

      Ștergere
  3. Vai la cat de bine arata as putea manca frigarui toata ziua! Imi plac frigaruile f mult, reteta asta e super faina! Si pozele sunt sugestive ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,draga Poliana. Si mie imi plac tare mult frigaruile.

      Ștergere
  4. Mmm, apetisante rau frigaruile!!!La fel si legumele!De sos nici nu mai zic:)Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Uiuiuiui ce bine arata Miti!!!!Imi faci pofta.
    Frigaruile alea sunt grozave.
    De unde le ai?Intreb doar de curioasa ca oricum pe la noi nu am vazut ,deci sigur nu gasesc :-((

    RăspundețiȘtergere
  6. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Dovlecelul la gratar este preferatul meu, il fac ori de cate ori am ocazia

    RăspundețiȘtergere