31 iulie, 2012

Gem de corcoduse cu cardamon

Un gem dulce-acrisor,care a devenit favorit pentru noi. Cred ca ar merge bine si in combinatie cu ghimbirul.

Ingrediente:
2 kg corcoduse
1 kg zahar
3 boabe de cardamon crapate


Mod de preparare:
Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul, cardamonul si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Amestecam mereu ca sa nu se lipeasca gemul. Se pune in borcane sterilizate si se da la dunst,10-15 minute de cand a inceput sa fiarba.

9 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata gem de corcoduse. Daca zici ca e bun, il incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-mi place,cineva care se lasa pe mana mea:)

      Ștergere
  2. Tare bine arata! Vreau si eu un borcan la pachet :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta! La ce culoare minunata are nu ma indoiesc nici de gust... deja imilasa gura apa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dulce-acrisor,copiii l-au terminat inaintea celui de zmeura:)

      Ștergere