23 iulie, 2012

Puiul imparatesei - Empress Chicken

For English version scroll down
O reteta care desi pare chinezeasca isi are originile in Statele Unite,probabil o adaptare a vreunei retete din China. O recomand,ingredientele se gasesc si la noi si veti impresiona cu aceasta reteta,mai ales pe cei ce nu au gustat inca bucataria asiatica.

Ingrediente pentru sos:
100 ml de supa de pui
50 gr de zahar
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet din vin alb
1 lingurita de ghimbir proaspat
1 catel de usturoi
2 linguri de amidon alimentar
Ingredientele ptr Puiul imparatesei
1 piept de pui,taiat in cuburi de 2 cm
1 lingura de sos de soia
1 ou
2 linguri de amidon alimentar
3 cepe verzi,taiate in bucati
cayenne


Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan,care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim.Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu lingura de sos de soia.apoi se adauga oul,cayenne-ul si amidonul alimentar. Se amesteca.Punem pe foc un wok si cand s-a incalzit adaugam ulei si prajim bucatile de pui. Nu le vom suprapune in wok,ci le vom praji pe rand.Scoatem cuburile de pui si le lasam deoparte.Prajim ceapa verde,apoi adaugam sosul din borcan. Cand incepe sa se ingroase,adaugam bucatile de pui si lasam inca putin pe foc.Se serveste cu orez alb simplu.

Empress Chicken

Ingredients for the sauce:
1/2 cup chicken stock
50 gr sugar
2 T soy sauce
2 T white wine vinegar
1 t freshly grated ginger
1 garlic clove
2 T cornstarch
Ingredients for Empress Chicken:
1 chicken breast cut up in 2 cm cubes
1 T soy sauce
1 egg
2 T cornstarch
3 scallions
pinch of cayenne

Place the ingredients for the sauce in a jar and shake well to blend the flavors.Place aside until ready to use.
Meanwhile,mix the egg with the soy sauce,add the egg,cornstarch and pinch of cayenne. Heat a wok,add oil and fry the chicken cubes. Don't add all of them at once,unless your wok is big enough.
Remove and fry the cut up scallions and add the content of the jar. When starting to thicken add the chicken and toss.
Serve with plain steamed rice.



14 comentarii:

  1. Cred ca-i delicios acest pui;cu siguranta-l voi incerca si eu;
    o zi buna si o saptamana usoara!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-l vei incerca:)O saptamana superba sa ai.

      Ștergere
  2. Minunat arata Adina!!! Cat de aromat e puiul... exact pe gustulmeu :). Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place si ca ti-am nimerit gusturile! Puszi

      Ștergere
  3. Pare delicios!! O sa il incerc si eu cat de curand .
    Am o intrebare : oul se adauga batut peste bucatile de pui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oul batut se adauga in bolul in care sunt bucatile de pui. Super ca-l vei incerca si tu.

      Ștergere
  4. Ce minunatie de reteta si sa nu mai vorbesc de prezentare! Felicitari draga mea, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata minunat!! Sunt sigura ca ati avut pofta la un asa preparat delicios!! Sa moara regina de ciuda ca in bucataria ei nu iese asa!! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat arata puiul tau!!!Super apetisant!Notat.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a facut cu ochiul. Te pup

      Ștergere