21 august, 2012

Drob Turcesc


      Stiu ca nu e sezonul,dar cand lasi retetele de azi pe maine se cam aduna. Multumesc Paulei pentru aceasta reteta si ca mi-a facut maruntica sa manance peste si mici!

      Ingrediente:
      10 oua
      1 ceapa
      1 lingurita sare
      1/2 lingurita piper negru,proaspat macinat
      1 kg carne de porc tocata
      organe de la un miel
      4 legaturi ceapa verde
      4 legaturi leurda
      2 legaturi marar proaspat

  • Mod de preparare:
    • Se curata organele de miel si se oparesc.
      Ceapa alba se curata ,se taie cubulete si se caleste.
      Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.
      Separat calim si carnea de porc.
      Organele de miel se scot din apa ,iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra si taia bucati cu cutitul.
      Se adauga amestecul de ceapa calita la organe,peste care adaugam si carnea calita.
      Se adauga si mararul curatat si tocat,impreuna cu 8 oua.Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul.
      Batem un ou si in punem intr-o tava,peste care adaugam amestecul pentru drob.Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata.
      Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute,intai la foc mare apoi mai scazut.
      Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul.
      Se scoate tava din cuptor,lasam sa se raceasca si taiem in romburi. Ornam cu diferite legume.


3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Ma intreb cum sa fie drob turcesc cu carne de porc? La turci se foloseste doar carne de oaie, pui, vita...))) Oricum ramane gustos, dar cu carne de miel este nemaipomenit.

      Ștergere