24 august, 2012

Dulceata din coaja de pepene verde - Watermelon rind jam


For English version scroll down

Un nou gem pe rafturile din camara.

Ingrediente:
500 g coaja de pepene
300 g zahar
o cescuta de apa
1 lingura scortisoara Kotanyi
1 lingurita nucsoara Kotanyi
1/4 lingurita ghimbir Kotanyi
cateva boabe cardamon crapate

Mod de preparare:
Se curata coaja de pepene (se foloseste numai partea alba) si se da prin robot sau pe razatoare. Se pun la fiert cu restul ingredientelor. Se fierb amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se ia jos spuma si se arunca. Se fierbe cam 20 de minute sau pana cand coaja de pepene este moale si are o culoare transparenta. Se pune in borcane sterilizate si se da la dunst cam 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.


Watermelon rind jam

Ingredients:
500 gr watermelon rind,grated
300 gr sugar
1/2 cup water
1 T cinnamon
1 t nutmeg
1/4 t ground ginger
cracked cardamon pods

Add all ingredients in a pot and boil,making sure to stir often,so it doesn't stick to the bottom. Remove the foam. Boil about 20 minutes or until the rind is soft.
Fill the sterilised jars with jam and place them in the water canner.Process for 10-15 minutes from the time it starts to boil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu