28 august, 2012

Otet cu tarhon si tarhon in otet - Tarragon (in) vinegar

For English version scroll down

Voi cum stati cu pregatirile pentru iarna? De la mine din camara,tarhonul a devenit nelipsit,i-am descoperit de curand aroma si nu se poate sa treaca mult pana nu fac cate o portie de supa de cartofi cu tarhon.

Ingrediente:
500 ml otet din vin alb (de 9 grade)
3 manunchiuri de tarhon


Pentru tarhon in otet :Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara.
Pentru otet cu tarhon: se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se toarna otet peste si se lasa la camara cel putin doua saptamani scuturand din cand in cand sticla.


Today I've got two recipes in one. Since I've recently discovered how good is tarragon in potato soups,I had to put some away for the winter.
For the tarragon in vinegar,just put the washed and dried tarragon in jars, pressing it down and fill the jars with vinegar.
For the vinegar,just add some tarragon to the vinegar and put the bottle in the pantry for at least two weeks.

2 comentarii:

  1. socrela pune tarhon, e foarte bun, mai ales in ciorbele de cartofi si de la ea car si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Super Miti. La noi se mananca mult tarhon in ciorba de fasole boabe ( nici nu o stiu altfel :)) ), in ciorba de perisoare si in cea de cartofi.

    RăspundețiȘtergere