21 august, 2012

Porc cu 5 arome chinezesti


Cand am desfacut sticluta de Chinese 5 spice powder de la afaf.ro m-am teleportat instant pe strazile din Taiwan. Este o aroma pe care o asociez acestei tari,dar care se intalneste si pe strazile din China,doar ca acolo mai predomina si altele. Am folosit vasul de vitroceramica Pyroflam.

Ingrediente:
1 kg scarita de porc
4 linguri de sos de soia light
1 lingurita de 5 arome chinezesti
2 catei de usturoi,pisati
ghimbir proaspat ras,dupa gust

Mod de preparare:
Scarita se taie in bucati si se aseaza in vas.Separat se amesteca restul ingredietelor si se toarna peste carne. Se amesteca bine cu mainile ,se pune capacul si se da la frigider peste noapte. Acest procedeu se poate executa si intr-o punga.
A doua zi,se aseaza vasul pe foc,dupa ce incep sa se rumeneasca putin bucatile de carne,se adauga apa fierbinte,numai cat sa le acopere. Se fierb cu capacul pus pana s-a fragezit carnea,eventual mai putem adauga apa fierbinte daca scade. La urma o lasam sa scada de tot.
Se serveste cu orez alb.


4 comentarii:

  1. Nu pot decat sa inghit in sec...
    Care-i diferenta intre sosul de soia normal si cel light?! Nu-i atat de concentrat? Sau mai este si altceva?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e diferenta,mai ales ca mai este si versiunea dark,care e foarte concentrat.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super bine!!!!mmmmm si ghimbir.....un deliciu!

    RăspundețiȘtergere