06 septembrie, 2012

Chisalita

Anul trecut am dat peste o reteta tare interesanta la Sidy si bineinteles ca am pus-o in aplicare. Se serveste cu friptura de porc in Ardeal,dar am inteles ca in alte zone ale tarii se pune si pe paine.

Ingrediente:
1 kg de prune

Mod de preparare:
Se scot samburii din prune. Se dau prunele prin robot si se dau la fiert. Daca nu sunt destul de zemoase, se adauga putina apa. Se tina pe foc cam o ora, o ora si jumatate sau pana s-a ingrosat pasta.
Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se pune pasta obtinuta in borcane sterilizate si fierbinti si se da la dunst, 10-15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.


6 comentarii:

  1. Tot cam asa ceva am mancat si eu la bunica, in copilarie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pana sa vad la Sidy nu auzisem,dar acum sunt si eu la curent:)

      Ștergere
  2. Ce inseamna dunst? In dex am gasit numai sensul de gris obtinut in morile industriale. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este procesul prin care fierbem borcanele dupa ce le-am umplut. Chiar daca sunt sterilizate, eu aleg sa le fierb cam 15 minute si ma asigur ca tin. Nu folosesc conservanti si astfel conservele tin fara probleme, daca borcanele se inchid bine.

      Ștergere