19 octombrie, 2012

Buche de Noel - Buturuga

Cine nu s-ar bucura daca ar veni Craciunul si in mijlocul lui octombrie? Un fel de pre-Craciun,sa nu cumva sa vina Mosul si noi sa nu fim pregatiti.
Dar cred ca nu ati auzit vestea cea mare. Iarna asta,Mosul sta mai mult! Pai asa,sa tot vina si sa nu mai plece,nu?

Pentru campania de iarna de la Dr. Oetker am vrut sa pregatesc ceva ce inca n-am avut curajul sa incerc si anume, sa fac un Buche de Noel, desertul traditional frantuzesc care are forma unei buturugi. Pe la noi sunt foarte populare ruladele,cu diferite umplururi,dar nu m-am incumetat niciodata. Eram sigura ca se va rupe cumva blatul . A fost atat de simplu! De aceea recomand aceasta prajitura,este usor de preparat,dar de mare efect!

Si va reamintesc: Iarna asta,Mosul sta mai mult!




Ingrediente:
Ptr blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
1 pachet zahar vanilat Dr.Oetker
1/2 pachet praf de copt Dr.Oetker

Ptr umplutura si decor:
400 gr unt, la temperatura camerei
300 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie Dr.Oetker
50 gr cacao Dr.Oetker
2 linguri lapte

Se separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel incat volumul albusurilor sa nu scada..
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 28x22 si se toarna compozitia. Se introduce in cuptor si doar apoi pornim focul,ca sa nu riscam sa se arda deasupra. Se tine la cuptor la foc mijlociu.
Pe un prosop de bucatarie ,rasturnam foaia ,cu tot cu hartia de copt si o rulam. Partea de deasupra va veni pe prosopul de bucatarie.O lasam sa se raceasca.

Intre timp preparam crema. Batem untul cu un tel electric sau in robot pana devine cremos. Se adauga zaharul,esenta de vanilie si laptele si se bate in continuare.

Ne intoarcem la blat,desfacem rulada si inlaturam hartia de copt. Ungem foaia cu jumatate din crema de unt si o rulam la loc. Taiem cam un sfert din rulada si o atasam intr-o parte,astfel formam buturuga.

Ornam cu restul de crema si facem decorul cu o furculita.


13 comentarii:

  1. Esti o brava ! mama facea tortul asta,dar eu nu m-am incumetat inca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe la noi o face mai toata lumea,dar si mie mi se parea ceva complicat.Si ce idee buna e ptr un desert rapid,mai ales ca se poate unge si cu gem.

      Ștergere
  2. Super arata!! Tare mult imi place buturuga asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare frumos ai decorat buturuga! Super preentarea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am inspirat de pe google,dar tare imi place ca nu trebuie sa fie un design perfect,cum e de obicei la torturi:)

      Ștergere
  4. Arata tare bine!... DAr o sectiune nu ai?... Eram tare curioasa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am dus sa il mancam la gramada,nu puteam sa las atatea calorii doar ptr noi:) Dar arata bine si pe interior,se vedea bine rulada.

      Ștergere
  5. Sa stii ca din aceeasi cauza nici eu nu am indraznit , dar daca tot ai spus ca e simplu de facut , am sa-l fac si eu de Craciun !!! ;) Ce-mi place aerul de sarbatoare de la tine !! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neaparat sa-l incerci! Eu nu mai lucrasem cu foaia de copt,folosesc silicon de obicei,dar aici musai si fie si uite ca m-am descurcat. De abia astept sa o vad si pe a ta. Deci se vede ca mosul e pe aproape,nu:))

      Ștergere
  6. Arata minunat acest tortulet de Craciun. Abia astept Craciunul :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu de abia il astept,mereu aduce bucurie in viata oamenilor:)

      Ștergere
  7. Foarte bun :) Felicitari pentru toate bunataturile :)

    RăspundețiȘtergere