26 noiembrie, 2012

Bubble Coffee ca-n Vietnam


Primesc pe mail noua tema pentru Inspiration Food Marathon, competitie de gatit organizata de Electrolux si cand am vazut ca rolul principal l-a primit cafeaua am fost sigura ca va fi o invazie de deserturi,prajituri,torturi. Bineinteles ca toate sunt mult mai complexe,deci m-am gandit "oare sa am curajul sa risc cu ceva nou si pe care nu l-am mai intalnit pe blogurile noastre"? Suna a provocare,deci raspunsul a fost DA:)) Am riscat,m-am incapatanat si stand cu un pahar de Bubble Coffee in fata,in timp ce scriu postarea asta stiu ca nu are de ce sa-mi para rau. Aceasta cafea nu va mai fi doar o fantezie, va fi o cafea pe care o voi face in mod regulat. Si daca ma gasiti online pe la 4 dimineata,sa stiti ca mi se trage de la cele doua cafele din poza,plus cea de dimineata.

Nu uitati sa comentati la greu si aici si pe Facebook, conteaza pentru 50% din punctaj,restul fiind obtinut din notele de la jurizare. 



Sa nu incep pana nu va spun ce este Bubble Coffee, un concept aparut pentru prima oara in Taiwan si care s-a raspandit rapid in toata Asia, mi se pare ca a ajuns deja si in Statele Unite. Si uite ca acum ajunge si la noi:) De ce ca-n Vietnam? Fiindca versiunea de acolo este putin diferita,am ales sa-mi prepar eu laptele condensat,ca sa controlez cat de dulce este,dar puteti sa folositi si din comert.



Ingrediente:
2 linguri de tapioca
2 lingurite de cafea (eu am folosit Starbucks)
100 ml lapte
zahar dupa gust

Cele doua linguri de tapioca se pun in apa,cantitatea de apa sa fie de zece ori mai mare. Se pune la fiert cam 10 minute,dar depinde si de ce fel de tapioca folositi.
Scoatem tapioca ,o clatim si o lasam sa se scurga.


Acum facem laptele condensat. Fierbem laptele,pana scade cu 60% din volumul initial, amestecand continuu,ca sa nu se lipeasca sau sa se arda. Adaugam zahar dupa gust,de obicei este foarte dulce,eu il prefer mai putin dulce,asa ca nu a fost prea mare cantitatea de zahar.


Pregatim cafeaua,la o cana de apa avem nevoie de o lingurita de cafea. Puteti folosi o presa de cafea,filtru sau pur si simplu,turnati apa fierbinte peste cafea.



Adaugam in pahare tapioaca,peste punem cafeaua si la sfarsit laptele condensat si amestecam.
Se serveste cu paiul,iar vara putem adauga si cuburi de gheata.


31 de comentarii:

  1. Foarte interesant, n-am mai vazut asa ceva - nici macar tapoica simpla darmite combinata cu cafea. Are vre-un gust tapioca asta sau e doar pentru efectul vizual ?

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant!!! Vin si eu sa degust!!! bafta !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata de milioane! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Unul din cele doua pahare este al meu, asa-i ? Saru'mana ! De ce sa te las singura dimineata la 04.00....
    Excelenta ideea...pina sa citesc am crezut ca sunt bobite de rodie.
    Tapioca am vazut in magazin dar....nu am stiut la ce sa o folosesc, asa ca, am lasat-o in raft...hi, hi, hi !
    Multumesc Miti draga, te tzuc !
    Mult succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta reteta! arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca Sidy a crezut ca este rodie, eu am crezut ca sunt perle. Arata minunat. Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  7. superrr, interesanta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  8. e prima data cand vad asa ceva :) arata foarte bine si sigur e si foarte bun, mai ales pt cei la care le place cafelutza mai dulce :P BRAVO

    RăspundețiȘtergere
  9. Tu ne surprinzi mereu. Vin si eu la o asa cafea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce idee faina, trebuie sa ma documentez sa vad unde gasesc tapioca sa incerc

    RăspundețiȘtergere
  11. Super arata!

    Bafta,Camy.

    RăspundețiȘtergere
  12. acum am vazut. Super cafeluta. E fun rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-ai cucerit cu aceasta reteta!Arata senzational!Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  14. Fooooooarte tare!Trebuie neaprat sa imi faci si mie una candva,arata bestial si ideea e grozava!Felicitari draga mea!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata foarte interesant si cred ca e delicioasa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. ce interesant arata , nu ma gandeam sa folosesc tapioca !

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce bine arata, si mie imi place mult tapioca, merita incercata !!!
    Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata foarte bine!Cred ca are un gust deosebit.pup :-*

    RăspundețiȘtergere
  19. Pfuuu ce combinatie..super idee. In sfarsit ceva nou:D

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata foarte bine, iar cei carora nu le place cafeaua poate vor incepe sa bea cand vad ce bine arata:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Doar ce ti-am gasit site-ul. Superb! Cele mai originale retete pe care le-am gasit pana acum si imi vine sa le fac pe toate (bine nu pe toate, sunt certata cu pestele). Ti-am dat like pe facebook, dar nu am gasit buton de follow by e-mail. Legat de reteta bubble coffee eu am crezut ca ai reusit cumva sa incapsulezi bulele de la apa minerala sau ceva, asa am interpretat eu pozele la 11 noaptea. :) la mai multe retete!

    RăspundețiȘtergere
  22. Interesanta combinatie. Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  23. Va multumesc pentru aprecieri! La vremea respectiva nu v-am raspuns,fiindca nu am vrut sa le ingreunez munca la numarat de comentarii,dar v-am citit pe toti si apreciez mesajele voastre!

    RăspundețiȘtergere