04 noiembrie, 2012

Kringle Estonian

O reteta pe care o pui pe lista de incercat si care te obsedeaza pana nu o faci,asa am patit si eu cand am vazut-o la Ana - Just Love Cookin' . Si acum nu pot decat sa o recomand tuturor, kringleul astuia tare ii sta bine pe masa,mai ales in preajma sarbatorilor. Varianta traditionala cred ca este cu scortisoara,am incercat-o si noi,dar nu a mai apucat poza:) Aici am incercat varianta cu cacao,ne-au placut amandoua,nu s-a invechit nici una dintre ele.


Ingrediente:
120 ml lapte caldut
1 lingurita de zahar
1/2 cub de drojdie (de 25 gr)
1 ou mic
30 gr de unt, la temperatura camerei
300 gr faina
un varf de cutit de sare
Ptr uns:
50 gr unt
3 linguri zahar
2 linguri cacao

 Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.

Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.

Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.

Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.

Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.

Sper ca nu-i rezistati nici voi!

18 comentarii:

  1. Si eu il am pe lista de ceva timp.. si tot nu-mi gasesc timp ptr el :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rapida esti:)) Sa-ti gasesti timp,sa vezi ce bun e!

      Ștergere
  2. Imi place enorm acest cocozac sau colac.Delicios.Bravo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aratã delicios, eu nu am incercat niciodatã...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ti-a iesit, chiar trebuie sa-l fac si eu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel cu scortisoara e mai prezentabil:)) ma bucur ca il incerci si tu,sa vezi despre ce tot vorbim noi:)

      Ștergere
  5. Ce buna e, trebuie sa o fac si eu...cred ca imi place si mai mult cea cu scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca nu o sa-i rezisti multa vreme:) cea cu scortisoara e bestiala

      Ștergere
  6. Mmm, arata delicios!!!L-am trecut pe lista de Craciun:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu l-am facut si refacut,trebuie doar sa-mi fac timp sa scriu postarea.Dar e intr-adevar delicios!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine,mai greu a fost sa postez decat sa-l fac si sa-l refac:))

      Ștergere
  8. Ma bucur ca ti-a placut kringelul estonian, Adina. Chiar o sa-l refac si eu in weekend-ul asta, poate pun si niste alune de padure, devine o treaba bestiala cu alunele crocante care ies de printre bucati crocante de kringel. :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca m-am adancit rau in fantezia asta, de m-am crocantit atat. :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut-o de doua ori saptamana asta, e super si de dat cadou prietenilor,foarte aratoasa si tare buna. La alune nici nu m-am gandit,sigur sunt bestiale asa crocante!

      Ștergere
  10. dar care e varianta cu scortisoara? arata super

    RăspundețiȘtergere