08 decembrie, 2012

Briose Chelsea (Chelsea Buns)


Din cartea "Retete delicioase pentru prepararea painii:.


Ingrediente:
225 ml lapte caldut
1 ou
500 gr faina
1/2 lingurita sare
6 linguri zahar pudra
50 gr unt moale
un cub mic de drojdie (25 gr)
Ptr umplutura:
25 gr unt topit
100 gr stafide
1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi
2 linguri de zahar brun


Mod de preparare:
Amestecam laptele cu drojdia si zaharul pudra si lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta,untul si oul si framantam un aluat. Adaugam si sarea si continuam sa framantam.
Acoperim aluatul cu un prosop umed si punem intr-un loc cald si ferit de curent,pana se dubleaza.
Dupa ce s-a dublat ca volum,il intinem intr-un patrat de aproximativ 30 cm. Ungem aluatul cu untul topit pentru umplutura,adaugam stafidele,zaharul brun si coaja de lamaie.
Rulam aluatul,lipim marginile si taiem in 12-16 felii,pe care le asezam pe tava cu partea taiata in sus.
Acoperim tava si o punem la loc cald,ferit de curent pana isi dubleaza volumul. Dam drumul la cuptor.
Le coacem cam 20 de minute sau pana sunt aurii.



16 comentarii:

  1. Cat de bine arata!! Cred ca a fost si foarte gustos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos arata, vreau si eu o briosa asa aromata! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Zau ca arata tare bine si e.....tare apetisanta .
    Oare ti-o mai fi ramas ceva , si pentru mine ?
    Precis ca ai avut si ajutoare destoinice, ca de obicei.....
    Te tzuc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajutoarele m-au ajutat la mancat mai mult:)) Puszi

      Ștergere
  4. Asta-i din ciclul ce bunatati a mai facut Mitinita !

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios, livrari la domiciliu se fac? :D

    RăspundețiȘtergere