20 ianuarie, 2013

Ou cu porumb si ceapa verde in Ramekin

Anul trecut mi-a trecut prin maini o carte tare frumoasa,pe care cred ca orice pasionat de gastronomie  ar dori sa o rasfoiasca din cand in cand. Diana propune o provocare tare frumoasa si ofera chiar aceasta minunata carte drept premiu. Hai ca va astept , mergeti sa vedeti despre ce e vorba:)

Stiu cum e cu provocarile astea,nu te bagi cu un desert,n-ai nici o sansa,dar eu inca ma incapatanez :)) si cum Diana ne-a cam dat mana libera sa mai si modificam daca vrem, uite ca vin si eu cu o mica schimbare la a ei Oua coapte in vase Ramekin . Am obtinut ceva foarte light, cu consistenta unui custard si daca maruntelele mele l-au degustat cu mare drag,atunci nu pot decat sa va o recomand si voua.


Iata cum decurge prepararea:


Ingrediente pentru o portie:
1 ou
50 ml apa rece
2 linguri de porumb
partea verde de la o ceapa verde sau fulgi de ceapa verde
fulgi de ardei iute pentru deasupra
sare
piper negru proaspat macinat

Ceapa verde se curata si se taie. Se sparge oul intr-un bol si se bate impreuna cu apa.Adaugam ceapa verde,porumbul,sarea si piperul negru proaspat macinat.
Punem compozitia in formele de ramekin.
Se pun formele de ramekin intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea formelor.Se acopera oala cu capac si se da la foc cam 15 de minute.


Se presara fulgii de ardei iute si se serveste imediat.


4 comentarii:

  1. Imi ploua in gura!! Bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce deliciu ai pregatit aici! Mi-ar prinde bine dimineata. Cu siguranta ca as da orice desert pentru ouale astea coapte.
    Bafta multa la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un adevarat deliciu, imi place grozav ce e iesit. Multa bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uauu, arata super. Si e foarte simplu de facut. Gata, indexam in Bocceaua cu retete... :)

    RăspundețiȘtergere