03 februarie, 2013

Vafe belgiene

Un mic dejun de weekend, nu e complet daca din cand in cand nu facem si Vafe belgiene. Si nu orice fel de vafe, sa fie pufoase si excelente in combinatie cu frisca. Sa nu mai rascoliti internetul pentru reteta perfecta, eu am gasit-o deja si v-o impartasesc si voua.



Ingrediente Vafe belgiene:
170 g  faina
4 lingurite praf de copt
2 linguri zahar
1/2 lingurita sare
2 oua
1/2 cup unt topit

Mod de preparare reteta Vafe belgiene
Se separa ouale.
Se pun ingredientele uscate intr-un bol. Se adauga galbenusurile.
La compozitie se adauga laptele si untul topit.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor.
Se pregatesc vafele conform instructiilor de pe cutia aparatului.
Se servesc calde cu frisca,fructe,sirop,miere sau gem.

Daca nu aveti masina pentru vafe, le puteti praji in tigaie.

Faceti si voi Vafe belgiene pentr micul dejun.

6 comentarii: