14 martie, 2013

Blat de tort


Cred ca toti avem o reteta de baza cand vine vorba despre blatul de tort. Aceasta este varianta mea,eu ii spun marimea medie,fiindca foarte usor puteti schimba cantitatile pentru a obtine un blat mai mic sau mai mare. 
Este important cum se efectueaza incorporarea, eu o fac mereu cu lingura sau cu telul,niciodata cu mixerul si cu o miscare in forma de cerc.



Ingrediente:
200 gr faina
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
300 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare


Mod de preparare:
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam uleiul si apa,iar separat batem albusurile cu un praf de sare.
Adaugam albusurile bature spuma la galbenusurile si le incorporam usor,ca sa nu isi piarda din volum,cu o miscare circulara,de sus in jos.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si continuam cu aceeasi miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului,altfel blatul se va lasa.



6 comentarii:

  1. Ce perfect arata! (cam mult zahar pt mine :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate....fiecare gospodina cred ca are propria ei reteta.
    Dar blatul tau este foarte aratos !Bravo...
    Te tzuc cu drag si weekend minunat sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuie sa fie un blet bun, de aratat arata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos blat. Cred ca are tinuta buna si nu se fac firimituri cand o tai, ceea ce e important la un blat.
    Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  5. in loc de apa puneti lapte...hmmm e mai bun...eu fac torturi si stiu...va pup

    RăspundețiȘtergere