26 martie, 2013

Crema pentru cupcakes,torturi si prajituri

Cine cunoaste bucataria ungureasca,sigur a auzit de "pep" (cu accentul pe e),crema care se foloseste la torturi si prajituri si care contine lapte,faina si unt.
Din cate stiu eu,regula este de 1 lingura de faina si 50 gr de unt la 100 de ml de lapte,dar va povestesc mai jos ce si cum se face.


Pe post de colorant,am folosit sfecla deshidratata,din amestecul de ceai de iarna de la Solaris,am zdrobit-o in  mojar si am obtinut o culoare foarte frumoasa.

M-am inspirat de la Bucataresele Vesele si de la Tasty Kitchen .


Ingrediente:
6 linguri de faina
500 ml de lapte
un pachet de unt la temperatura camerei
100 gr de zahar
3-4 bucatele de sfecla deshidratata
esenta de vanilie


Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem laptele si zaharul.
Cand incepe sa fiarba,adaugam si faina amestecata cu putin lapte.
Amestecam cu telul,ca sa nu se formeze cocoloase.
Dupa ce s-a intarit,o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Trebuie sa se raceasca bine inainte de a trece la urmatorul pas. Puneti o bucatica de unt deasupra,ca sa nu se formeze crusta.
Punem bucatile de sfecla in mojar,le pisam si punem o lingura de apa peste pudra obtinuta.
Untul se mixeaza,pana devine cremos.
Adaugam untul la compozitia de lapte,punem sfecla si esenta de vanilie si mixam pana cand devine omogena.
Crema obtinuta se foloseste la umplerea torturilor,la prajituri si la cupcakes.

2 comentarii: