04 martie, 2013

Gyoza - coltunasi japonezi

Dupa ce v-am aratat varianta koreana  de dumpling sau coltunasi,adica mandu,era de asteptat sa vin si cu versiunea japoneza.

Ingrediente pentru foile de wonton:
250 gr faina
1/4 cana de apa rece
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru

Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.

Ingrediente pentru umplutura:
250 gr carne de porc macra
1 lingura sos de soia
2 lingurite ulei de chili
1 morcov (optional),taiat julienne
6 cepe verzi,taiate rondele subtiri
ghimbir ras dupa gust
o jumatate de varza Napa (chinezeasca),taiata fasii subtiri
50 ml supa de vita

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.


Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Cu varful degetelor luam din compozitie si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Gyoza se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu sos.

Ingrediente sos:
50 ml sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita miere
1 lingurita ulei de chili
1 lingura otet sau dupa gust

Se amesteca toate ingredientele,eventual se pot schimba cantitatile dupa propriul gust.




8 comentarii:

  1. DANKE; SOTULUI MEU II PLACE ,ORI CE ESTE PE BAZA DE --GALUSTE --O SA INCERC --FACINDU-I -O SURPRIZA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vezi si varianta koreana si bineinteles ca poti experimenta si crea noi arome :)

      Ștergere
  2. Dupa ce citesc eu aici, trebuie sa fie foarte foarte gustos ce vad in farfurie......
    Arata grozav de bine !
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Sunt foarte pe gustul meu,pacat ca nu gasim foitele in comert :)

      Ștergere