07 martie, 2013

Kataif cu mere

O alta varianta a kataifului,de data aceasta una care va umple casa de miresme placute.
Nu am lucrat niciodata cu fideaua de kataif,pana cand reusesc sa gasesc si eu the real deal experimentez cu ce am la indemana.


Ingrediente:
200 gr de fidea subtire
250 grame zahar
250 ml apa
putin unt pentru uns forma de copt
500 gr mere
3 linguri de zahar
1 lingura condiment pentru prajitura cu mere Kotanyi
unt pentru calit merele
1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi

Mod de preparare:
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca fideaua.
Se face un sirop din zahar si apa.
Se  toarna siropul fierbinte peste fideaua rumenita.
Taiem merele in bucati si prajim in putin unt,la care adaugam zaharul si mai apoi amestecul de condimente.
Dupa ce s-a inmuiat fideaua,o taiem in doua,peste o parte punem merele calite si acoperim cu cealalta parte.
Taiem in patrate sau dreptunghiuri si servim.

8 comentarii:

  1. N-am facut niciodata kataif.. si nici nu-mi amintesc sa fi mancat vrodata.. Tare bine arata si varianta asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta interesanta !Deabia astept sa o testez.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Adina. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oaaa, bestiala idee! cred ca iese o nebunie! imi place mult aceasta dulcegarie, tare bun !

    RăspundețiȘtergere
  5. Din astea sa tot mananci !!!Si aroma mirodeniilor de la Kotany e fantastic de buna.....
    Kataiful acesta trebuie sa fie fenomenal.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere