23 martie, 2013

Retete iraniene: Omleta persana cu rosii

Omlete nu am prea postat, toata lumea stie tehnica si combinatiile,asa ca nu prea vedeam rostul unor retete pe care le face toata lumea.
Dar totusi am vrut sa impartasesc o omleta draga mie, am amintiri frumoase legate de ea,dintre care cele frumoase sunt cele in care o serveam pe marginea drumului,intr-un fel de adapost din ramuri si frunze. Dupa ce o serveam,venea un ceai negru indulcit si trageam dintr-o pipa cu tutun de gust de mar.

Recomand sa o faceti cu rosii proaspete de gradina,iar pe timp de iarna puteti folosi pasta de tomate.
Se serveste cu paine proaspata si ceapa.



Ingrediente:
4 oua
500 gr de rosii de gradina
2  linguri de ulei
sare
piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Rosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot.
Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi adaugam rosiile taiate.
Le lasam sa se prajeasca pana se reduce zeama.
Separat,batem ouale si apoi le punem in tigaie.
Le mai lasam cateva minute,pana se intaresc ouale.
Servim omleta calda cu felii de ceapa taiata si paine proaspata.

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. De abia astept sa fie in piata rosii dulci si bune :)

      Ștergere
  2. Si mie imi place facuta asa

    RăspundețiȘtergere
  3. Facea si soacra mea intr-o tigaie uriasa pentru toti cei 8 copii ai ei. Ea mai adauga si ardei pe langa rosii. Ma cuprinde nostalgia cand imi amintesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu stii bine cat de de populara reteta asta! O consider fast food iranian. In grup mare e si mai buna,fiecare intinde cate o bucata de barbari sau lavash...mi s-a facut si mie dor acuma :)

      Ștergere
  4. E super buna reteta! :) o sa fac si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ma bucur cand cineva posteaza o reteta de omleta, deoarece noi asta servim in fiecare Sambata sau Duminica si sincer nu mai stiu ce combinatii sa fac :P
    Asa ca aceasta postare imi este de folos si abea astept sa incerc ;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce o incerci,sigur o vei repeta. Tare mult ne mai place noua!

      Ștergere
  6. Ceva aseamanator am facut si eu, dar avea si ardei.. reteta de la soacramea. Voi incerca si varianta ta, care-mi place tare cum arata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe marginea drumului,intr-un fel de adapost din ramuri si frunze zici ??? Inseamna ca merge si la usa cortului , pe malul Crisului, cand esti la pescuit, nu ???
    Deja ma vad cu coltul de paine inmuiat in omleta....savuros !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere