12 aprilie, 2013

Clatite pufoase canadiene

De unde era sa stiu eu ca exista si varianta canadiana? Si de unde era sa stiu ca sunt atat de bune ca m-am indragostit iremediabil si au devenit clatitele mele favorite?
Sunt atat de pufoase ca ti se topesc in gura si de abia astept sa le refac.
Si am  venit repede sa le impart cu voi, sa le laud si sa vad daca voi le rezistati mai bine decat am facut-o eu:)
Iata si de unde m-am inspirat


Ingrediente:
100 gr de faina
1 lingura de praf de copt
225 ml lapte
3 albusuri
3 galbenusuri

Mod de preparere:
Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile.
Amestecam .
Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin ulei si pentru fiecare clatita cam 4 linguri de compozitie.
Le prajim pe amandoua partile si le servim cu sirop de artar.


10 comentarii:

  1. Gata ! M-ai convins....sti ce urmeaza, nu ??? Sa le testez...
    Arata intr-un mare fel.
    Te tzuc si iti doresc o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. La micul dejun sunt mai mult decat perfecte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as fi in stare sa le incerc si la pranz si la cina :)

      Ștergere
  3. Nu stiam ca exista si varianta canadiana , dar ma bucur ca am descoperit-o . Arata tare fain , micuta mea va fi incantata, e mare devoratoare de clatite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiam de ea,acuma tare ma bucur ca am descoperit-o :)

      Ștergere
  4. 4 linguri de ulei pentru fiecare clatita? Sau nu am inteles eu bine. Arata foarte bine si sigur o sa le incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu,era vorba de compozitie. Cine stie pe unde eram cu gandul si am uitat sa specific:)),dar merg si rectific. Ma bucur ca o sa le incerci,nici nu zic sper sa-ti placa,sigur o sa fie si pe gustul tau.

      Ștergere