09 aprilie, 2013

Macrou marinat


Cand vrem o reteta care ne aduce aminte de copilarie,vrem sa ne inspiram dintr-o sursa sigura,de aceea eu am mers pe mana bunicii. Nu mai trebuie sa spun ca de atunci n-am mai cumparat din magazin peste marinat si singura dezamagire este ca pestele proaspat nu-mi prea este accesibil.


Ingrediente:
1 kg de macrou (am folosit congelat)
o ceapa taiate rondele subtiri
250 ml de apa
100 ml de otet
50 ml de ulei
o lingurita de sare grunjoasa
o foaie de dafin
o lingurita de piper boabe

Mod de preparare:
Pestele se taie in bucati egale si se pun intr-o oala. 
Adaugam restul ingredientelor si punem oala pe foc.
Dupa primul clocot se mai lasa cinci minute si dupa ce se raceste punem totul intr-un recipient ermetic.
Lasam la frigider 2-3 zile si apoi putem servi.


3 comentarii:

  1. Bun tare macroul marinat, si se face atat de simplu!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina reteta! Aveam impresia ca e foarte complicat de facut peste marinat. :">

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place macroul marinat, foarte buna reteta!!!arata tare bine!!

    RăspundețiȘtergere