21 aprilie, 2013

Pesto verde cu leurda si seminte de pin

Anul acesta am intrat si eu in randul lumii si am gustat leurda. De cand am inceput blogul am tot vazut ca primavara abunda retetele cu leurda,dar cum la noi nu se gasea ,stateam si ma uitam ca prostu'-n vitrina :D
Sa nu mai zic,ca pana sa nu vad in blogosfera,nici nu stiam de aceasta planta. 
Eh,primavara aceasta,s-a schimbat situatia si unul dintre supermarketurile din oras au avut si ei in ladite legaturi firave de leurda.
M-a cucerit total,desi nu stiu pe cand ne mai intalnim noi.
M-am tot uitat eu dupa retete, dar la gurmandino am gasit ce am vrut sa incerc.
Postare participanta la Dulce Romanie,nu va fi singura fiindca am mai pregatit inca ceva din acest pesto.

















Ingrediente:
2 legaturi (firave) de leurda
25 gr seminte de pin Solaris
25 de ml ulei de masline extra virgin
sare si piper Kotanyi



Mod de preparare:
Leurda se spala si se usuca pe un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Punem semintele de pin si leurda in robotul de bucatarie si pulsam.
Treptat ,adaugam si uleiul de masline si pulsam in continuare pana obtinem o pasta omogena.
Adaugam sare si piper negru,proaspat macinat ,dupa propriul gust.
Se poate consuma deindata,dar puteti pune pesto intr-un borcanel si pastra la frigider cateva zile. In acest caz,puneti putin ulei de masline deasupra.

10 comentarii:

  1. O idee minunata cum sa mai folosesc leurda !
    Multumesc mult fata draga.
    Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cand am tot auzit de leurda,numai la pesto m-am gandit :)

      Ștergere
  2. Nici eu nu am mai mancat leurda, dar uite cum ma ispitesti tu sa gust si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa apara si pe la tine,la noi doar la Kaufland am gasit-o. Dar de atunci nici ca am mai vazut :)

      Ștergere
  3. o nebunie, de mult ma bate si pe mine gandul sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogosfera,bat-o vina,ca si mie de aici mi se trage:)))

      Ștergere
  4. Si eu am de gand sa fac pesto , caci doar pe el nu l-am incercat !! ;)
    Ma bucur enorm ca ai descoperit si tu leurda si ca-ti place !!! <3
    Multumesc ptr reteta !! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eram sigura ca tu l-ai incercat:)) Fain ar fi fost sa gasesc mai tot timpul,ma bucur ca macar am reusit sa o gust.
      Cu mare drag! <3

      Ștergere
  5. Cam tarziu draga mea... :P
    Socrul meu face de ani buni tot felul de mancaruri cu leurda, dar eu cand am auzit ca are aroma de usturoi nici n-am vrut sa aud de ea :P Pana acum 2 ani, cred, cand am descoperit cat este de sanatoasa si de atunci am si in congelator nu cumva sa raman fara dupa ce trece vremea lor :D
    App, la voi in padure nu este?
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ador usturoiul si chiar imi pare rau ca la noi nu se gaseste la padure. Probabil,e mai frig sau poate nu am cautat noi bine. Dar chiar nu am auzit de leurda pana n-am vazut retetele de pe bloguri.
      Te pup!

      Ștergere