04 aprilie, 2013

Rulada Pavlova

Dupa ce am facut cozonacul de Pasti,am ramas cu 6 albusuri si dupa putina cercetare m-am hotarat sa combin Pavlova si rulada clasica si astfel am obtinut Rulada Pavlova.
Daca tot am prins drag de a face rulade,m-am bucurat sa pot experimenta ceva nou. Acest desert este unul elegant si care se prepara usor. Copiii au cerut portii duble si dupa ce s-a terminat inca il cautau prin frigider.

M-am inspirat de aici ,doar am umblat putin la cantitati.


Ingrediente:
Pentru rulada:
6 albusuri
1 lingurita de apa de trandafir
2 linguri de amidon Gustin 
1 1/2 lingurita de otet
250 gr de zahar
Pentru umplutura:
200 ml frisca indulcita Hula
2 linguri de zahar pudra vanilat
1 lingurita de apa de trandafiri
200 gr de mure

Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul si punem pe o tava de 29x40 de cm hartie de copt.
Albusurile se bat cu mixerul,adaugam apa de trandafir,otetul si amidonul.
Treptat ,adaugam si zaharul si mixam cam 5 minute,pana cand albusurile sunt tari si daca rasturnam bolul,continutul nu se varsa.

Punem compozitia in tava si dam la cuptor cam 20 de minute sau pana cand incepe sa devina maronie deasupra.Lasam sa se raceasca in tava 5 minute,apoi rasturnam pe o hartie de copt si scoatem incet hartia de copt pe care s-a copt.

Batem frisca cu zaharul si apa de trandafiri si o punem pe rulada. Punem deasupra ruladei si presaram mure.
Cu ajutorul hartiei de copt rulam.
Se pune la frigider,unde se tine 2-4 ore inainte de a servi.
Se taie cu un cutit de paine.
  

5 comentarii: