13 mai, 2013

Briose sarate cu iaurt si telemea

Pentru pachetelul de scoala am pregatit si aceste briose,m-am inspirat din cartea Bunatati la cuptor,am inlocuit parmesanul cu telemea si au iesit niste minunatii.


Ingrediente
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de busuioc
3 cepe verzi
75 gr malai grisat
100 gr telemea
4 linguri ulei de masline
150 gr iaurt
160 ml lapte
2 oua


Mod de preparare
Se incinge cuptorul.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. Taiem cepele verzi si le adaugam cu cimbrul, busuiocul, malaiul, telemeaua sfaramata in bol.
Intr-un alt bol, batem iaurtul, laptele, uleiul si ouale. Se toarna peste faina si se amesteca totul cu un tel, numai cat sa se incorporeze faina.
Punem hartiile de copt in tava si le umplem 3/4 cu compozitie. Se da tava la cuptor 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca.

7 comentarii:

  1. sigur le voi face si eu...sunt tare apetisante!
    miti, felicitari pt. mixerul Philips!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum m-am apucat sa le fac. Am modificat putin reteta. Sper sa imi reuseasca.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, tare apetisante!!Da, sunt perfecte pentru pachetel:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa accepte cat mai mult timp astfel de pachetele:)

      Ștergere
  4. Arata asa de bine! Trebuie incercat cat de curand.

    RăspundețiȘtergere