02 mai, 2013

Cozonac cu nuca de cocos si Nutella

Am folosit reteta de cozonac,doar ca am injumatatit cantitatile si am mai facut niste schimbari la arome.
Nutella si nuca de cocos sunt o combinatie foarte reusita,n-am prea reusit eu sa le distribui frumos,dar s-a simtit ambele ingrediente.



Ingrediente:
500 g faina
25 g drojdie
125 g zahar
250 ml lapte
100 g grasime, ulei si unt topit
100 g nuca de cocos
100 g Nutella
3 galbenusuri mici
1 galbenus pentru uns deasupra
1 jumatate lingurita de sare

Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare cernem faina de doua ori. Laptele il incalzim,adaugam zaharul ca sa se topeasca.
Intr-un bol mic punem drojdia, putin de lapte caldut (sa nu fie fierbinte, altfel aluatul nu va creste) si putina faina. Lasam deoparte la cald,pana "crapa" faina. Frecam galbenusurile cu sarea.
In bolul cu faina, punem maiaua si galbenusurile. Incepem sa framantam si adaugam treptat grasimea. Framantam cam zece minute si acoperim bolul cu o plasa de dus unsa cu putin ulei. Punem bolul in cuptorul cu microunde si lasam sa stea cam treizeci de minute.
Impartim aluatul in doua. Intindem pe masa de lucru cele doua bucati, aplicam pe fiecare Nutella si presaram cu nuca de cocos. Impletim bucatile si punem cozonacul in tava tapetata cu foaia de copt si lasam la cald cam 40 de minute. Ungem cozonacul cu galbenus amestecat cu putin lapte.
Dam tava la cuptorul preincalzim si coacem cozonacii cam 40-45 de minute la 180 C.

5 comentarii:

  1. Trebuie sa incerc si eu combinatia nutella si nuca de cocos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun, bun....ce faina combinatia !!!
    Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunaciune de cozonac ai facut! Sarbatori Fericite va dorim! Va pupam cu drag! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Paste fericit iti doresc alaturi de familia ta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sarbatori fericite , maruntelelor !! ;) <3

    RăspundețiȘtergere