09 mai, 2013

Cozonac feliat cu scortisoara (Cinnamon Pull Apart)

Am facut painica asta acum cateva luni bune,pana acum am stat si m-am gandit cum sa traduc Cinnamon Pull Apart...si tot nu-s multumita,asa ca va trebui sa ne multumim cu ce avem acum.

Tare fain de preparat si foarte interesant cum este gata feliat,trebuie doar sa rupi feliile.


Ingrediente:
375 g faina
25 g drojdie proaspata
50 g zahar
50 g unt
praf de sare
85 ml lapte
50 ml apa
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
Pentru umplutura
175 g zahar
1 lingura de scortisoara Kotanyi
1 sfert lingurita de nucsoara Kotanyi
50 g de unt


Mod de preparare:
Preparam  maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.
Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca. Intre timp, amestecam ingredientele pentru umplutura.
Intindem aluatul in forma de dreptunghi si aplicam pasta pentru umplutura. Taiem aluatul in 6 fasii verticale. Le suprapunem una peste alta si taiem de inca 6 ori. O sa avem 6 gramajoare. Le punem pe rand in tava de cozonac, partea taiata sa vina in sus. Mai lasam putin sa creasca aluatul.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca circa 30 de minute. Lasati putin sa se raceasca apoi rupeti feliile.

2 comentarii: