22 mai, 2013

Prajitura cuburi de gheata cu cafea

Pe blogul meu gasiti putine prajituri si astea sunt facute pentru diferite ocazii. Tind sa stau departe de lucrurile complicate,iar retetele unde se cer treispe mii de creme nu sunt pentru mine.Nu ma bag nici la cele cu foi,iar torturi fac doar pentru cei foarte apropiati mie si asta doar fiindca ii iubesc atat de mult.

Am gustat prajitura asta la ziua de nastere a unui baietel drag noua,dar crema era cu budinca de vanilie si combinatia de cafea mi-a si sarit in minte ca fiind una tocmai pe gustul meu.
Am cautat si cu ajutorul fetelor de pe bucataras.ro am gasit reteta pe care o cautam,am schimbat putin ici-colo ca sa fac aroma dorita. Prajitura are trei straturi: blatul,budinca si frisca,iar in reteta veti regasi fiecare strat in parte.
A fost bestiala!!!


Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
120 gr zahar
1 plic praf de copt
50 gr cacao Dr Oetker
80 gr faina

Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si un varf de cutit de sare.
Adaugam galbenusurile si pudra de cacao.Dupa ce am amestecat compozitia,adaugam faina amestecata  cu praful de copt. 
Incorporam faina cu o miscare circulara ,de sus in jos.
Tapetam o tava de20x30 cu ulei si faina si o introducem in cuptorul preincalzit.
Se coace cam 20-25 de minute sau cand scobitoarea iese curata.

Pentru crema:
800 ml lapte
8 linguri de zahar (puteti mari cantitatea daca preferati mai dulce)
10 linguri de faina
2 plicuri de cafea solubila
200 gr de unt

Preparam o budinca din lapte,zahar si faina .
Lasam sa se raceasca,apoi mixam impreuna cu cafeaua solubila si untul.
Blatul nu l-am insiropat decat foarte putin,cu niste apa cu zahar vanilat.
Lasam budinca la frigider o jumatate de ora,apoi se intinde peste blat.

Pentru frisca:
300 ml frisca indulcita
cacao ptr decor
Batem frisca cu telul si cand s-a intarit o punem peste budinca.
Presaram cacao cu ajutorul unui site.
Se lasa peste noapte la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu