30 mai, 2013

Retete indiene: Curry de pui cu smantana si stafide

Am reteta asta de vreo cativa ani in caietul meu cu retete si am facut-o de nenumarate ori. E cunoscuta sub numele de Chicken curry in a hurry, pentru ca se prepara foarte rapid.
Daca vreti ca sa o guste si copiii, recomand amestecul de curry de la Kotanyi,nu este iute ca alte mixuri.
De data aceasta,am folosit o pudra de curry din India,putin mai iute,copiii mei au inceput sa ceara mancaruri mai piscacioase :)


Ingrediente:
1 piept de pui
1 ceapa medie
50 gr de stafide 
1 1/2 lingurita pudra de curry
200 ml smantana (sau iaurt)
sare si piper negru proaspat macinat Kotanyi
coriandru proaspat


Mod de preparere:
Se feliaza ceapa si se caleste in putin ulei cu stafidele si putina sare.
Pieptul de pui se taie in cubulete si se pune in tigaie.
Adaugam curry,piper si amestecam.
Lasam sa se patrunda bucatile de pui.
Luam de pe foc tigaia si adaugam smantana.Amestecam,punem tigaia inapoi pe fac si avem grija sa nu fiarba smantana. Lasam doar cat sa se incalzeasca.
Ornam cu frunze de coriandru si cateva stafide.
Se serveste cu orez alb.

4 comentarii:

  1. Ce-mi mai place mie curry-ul de pui cu smantanaaaaaaa ! dar nu am pus in el stafide pina acum.....
    Arata minunat bunatatea din farfuria ta ! Bravo...
    Te tzuc cu drag fata scumpa ! Weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si maruntelele mele au pescuit stafidele,merge si fara :) Stiam ca tie o sa-ti placa.

      Ștergere
  2. Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de invitatie,merg sa vad despre ce e vorba :)

      Ștergere