14 mai, 2013

Retete turcesti: Supa de linte rosie (Mercimek Corbasi)

Supa asta am mai facut-o, Mercimek Kermezi si intre timp am aflat ca este versatila si se pot adauga diferite condimente sau ierburi,cum ar fi sumac sau menta uscata.
Dar oare de ce vin iar cu o alta reteta? Fiindca de data aceasta m-a indrumat un bucatar din Constanta si mi-a explicat via fb ,pas cu pas,cum se face reteta de baza. 


Ingrediente:
300 gr linte rosie
un cartof mare
2 morcovi medii
o ceapa potrivita
un ardei capia sau gogosar rosu (am folosit pasta de gogosari)
o lingurita boia de ardei dulce Kotanyi
o cescuta de ulei
2 linguri pasta de tomate
o lingurita de cimbru uscat


Mod de preparare:
Legumele se taie in cuburi mai mari.
Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare.
Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender.

Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam pasta de tomate. 
Lasam putin pe foc,apoi adaugam treptat din supa.
Punem tot continutul in supa si amestecam.
Separat,mai fierbem o jumatate de litru de apa si o adaugam la supa,fiindca este foarte groasa si o subtiem dupa plac.
In tigaie,punem putin ulei si adaugam boiaua de ardei si cimbrul,prajim putin,amestecand sa nu se arda boiaua si adaugam la supa. Pastram putin si pentru decor.




3 comentarii:

  1. E fantastica supica asta! Am o punga de linte verde prin dulap de cateva saptamanai si trebuie sa-i dau o utilizare, oare ar merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca da,chiar daca e putin mai altfel gustul. Dar o sa caut sa fac si retete de supa cu linte verde :)

      Ștergere
  2. Maine, dupa ce vin gazele, o sa incerc supica asta! Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere