24 mai, 2013

Smoothie peste noapte

Pe cand navigam pe net, am dat peste un nou mod de a prepara smoothie-urile. Nu mai stiu sigur pe unde am vazut reteta,dar daca veti cauta Overnight smoothie  gasiti si alte combinatii.
Sunt tare fericita ca am dat peste modalitatea asta noua de preparare,fiindca imi plac smoothie-urile si milkshake-urile,imi place consistenta lor,dar nu-mi place numarul ridicat de calorii.

Cu aceasta ocazie am incercat si mixerul Philips HR1372 de la culinar.ro ,un mixer atat de bun si de profesionist ca m-am si bucurat ca cel vechi s-a stricat. Are doua recipiente pentru tocat si maruntit,asa ca deja ma si gandesc ca robotul de bucatarie o sa se cam prafuiasca. Recipientul mic este perfect pentru reteta incercata astazi, fiindca am maruntit fulgii de ovaz si am obtinut o consistenta intre faina si taratele care se gasesc in comert. Deci ,sunt foarte satisfacuta de rezultat. Extrem de usor de curatat,iar lama taie si orizontal si vertical.

Acest smoothie difera de altele,prin faptul ca se adauga fulgi de ovaz maruntiti si impreuna cu laptele ,fructele si se lasa peste noapte la frigider. Dimineata se poate servi. Combinatii sunt multe,voi reveni si cu altele. Este un concept nou care merita exploatat.
Este un mic dejun perfect!
Ingredientele sunt pentru un borcan mic,a fost plin ,dar am tot gustat din el pana sa-l pozez :)



Ingrediente:
3 linguri de fulgi de ovaz
200 ml de lapte
5 capsuni mari
2 lingurite de zahar vanilat

Fulgii de ovaz se toaca marunt.
Adaugam in blender laptele,zaharul  si capsunile.Mixam 10 secunde si turnam continutul intr-un borcan.
Se inchide borcanul si se lasa peste noapte in frigider.
Se consuma a doua zi.



4 comentarii: