10 iunie, 2013

Retete englezesti: Oua murate

Dupa sarbatorile de Pasti va spuneam ca am pus oua la murat. A trebuit sa astept cuminte doua saptamani pana s-au murat,ca sa va pot spune si ce gust au avut si ce impresie mi-au lasat.

Aceste oua isi au originile in pub-urile englezesti,probabil erau snacks-urile cu care erau serviti clientii langa un pint de bere. La noi inca nu sunt atat de cunoscute,dar este o reteta de tinut minte dupa sarbatorile de Pasti.

Imi va fi cam greu sa le descriu,fiindca nu le pot compara cu nimic altceva,dar pot sa va spun ca mie mi-au placut si le voi face din nou. Albusul a capatat o textura interesanta,ca un fel de cauciuc moale,iar gustul era o amestecatura de muraturi si oua (normal). Le recomand in salatele de cartofi,salata de oua,sandvis si la diferite salate. Eu n-am mai apucat sa le adaug la nimic,le-am mancat pur si simplu.
M-am inspirat de aici.


Ingrediente:
4 oua fierte tari
200 ml de otet (sau cat trebuie ca se se umple borcanul)
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
boabe de mustar si piper
2 bucati de nucsoara
bucati de sfecla deshidratata 


Mod de preparare:
Punem la fiert otetul cu zahar,sare,bucatile de sfecla si condimentele.
Ouale le curatam de coaja si le punem intr-un borcan sterilizat.
Turnam otetul fierbinte peste oua. Plasati un cutit sub borcan,ca acesta sa nu se sparga.
Lasam sa se raceasca peste noapte si apoi il punem in frigider.
Dupa cateva zile se simte gustul,dar le-am consumat dupa doua saptamani cand au fost murate bine.
Va astept cu impresii ,daca le incercati.

6 comentarii:

  1. Ce misto au incaput ouale in borcan, ca turnate :)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost indesate,mai greu a fost cand le-am scos :))

      Ștergere
  2. foarte interesante. de mult ma tin sa le fac si eu. sfecla de ce ai pus-o? pentru culoare?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca era al treilea an ca tot ziceam ca le fac. Am vazut ca se pune sfecla si ies roz inchis pe dinafara. Eu am folosit fiindca am pus tot din sfecla asta (e din pachetul de ceai) la crema pentru prajituri si am vazut ca o coloreaza frumos.

      Ștergere
  3. O reteta interesanta ,cred ca le voi face si eu .

    RăspundeţiȘtergere