29 august, 2013

Cum se face iaurtul de casa

Astazi va voi spune despre metoda mea de a pregati iaurtul de casa,o metoda usoara si cu care obtinem un iaurt dens,cremos,peste noapte.
Reteta o am din cartea "A Book of Middle Eastern Food" si este singura dupa care fac iaurt,pentru ca nu am dat niciodata gres cu ea.


Aveti nevoie de un litru de lapte si de o lingura de iaurt din comert. Apoi,de fiecare data cand veti face iaurt folositi o lingura din iaurtul vechi.
Punem laptele la fiert si apoi il lasam sa se raceasca putin. Putem incepe sa pregatim iaurtul cand putem tine degetul mic in laptele cald pana numaram la 10. Daca e prea cald sau prea rece nu se prinde iaurtul.
Punem intr-un recipient lingura de iaurt,adaugam putin lapte si amestecam,apoi adaugam restul laptelui.
Punem recipientul intr-o patura,acoperim cu un capac si  lasam la loc cald intre 8-12 ore. 
Reteta a dat rezultate bune cu laptele de la tarani,cu cel din magazin am avut un iaurt inferior,cu multa apa.


11 comentarii:

  1. Voi incerca si eu cu lapte de la tarani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da rezultate bune laptele de la tarani.

      Ștergere
    2. Și cum îi mulgeți pe țărani?

      Ștergere
    3. Și cum îi mulgeți pe țărani?

      Ștergere
  2. Tot asa procedez si eu, iese tare bun. Eu iau lapte de la o vecina, nu cumpar din comert.
    Imi place fotografia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai noroc cu vecini buni :) Eu iau de la dozator.

      Ștergere
  3. Voi retine ideea! Este foaret utila!

    RăspundețiȘtergere
  4. intrebare.......se poate obtine un iaurt cu gustul celui la borcanele mici de sticla cu capac de hartie de pa vremea lui ceausescu? cum?

    RăspundețiȘtergere