17 septembrie, 2013

Orez la aburi in stil corean

Am promis sa postez si fiecare reteta in parte de la pranzul corean si incep cu cea de Orez la aburi in stil corean,o reteta care o sa va prinda bine si la alte mancaruri asiatice. Pentru retetele japoneze si coreene,folositi un orez cu bobul rotund. 
Daca va mai ramane orez,il lasati la frigider si a doua zi preparati din el un orez prajit.


Ingrediente Orez la aburi in stil corean
2 cani cu orez cu bobul rotund
2 cani si jumatate cu apa
o lingurita de sare

Mod de preparare reteta Orez la aburi in stil corean
Punem orezul spalat la fiert,la foc mediu si acoperim. Cand incepe sa fiarba (cam dupa 10 minute) dam la foc mare cateva minute,pana scade apa de tot.
Dam la foc mic inca 10 minute,stingem focul si lasam asa inca 10 minute.

Incercati si voi metoda de Orez la aburi in stil corean, il puteti folosi la toate mancarurile care cer orez la aburi.

Un comentariu:

  1. Chiar daca e doar simplu si...aburit sunt sigura ca este delicios, mai ales in combinatie cu sosuri si alte bunatati asiatice de care sti tu sa ne incanti !
    Mi-ar place daca ai avea timp sa citesti ce scrie aici:
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/multumiri.html
    O zi minunata !

    RăspundețiȘtergere