19 septembrie, 2013

Sos de rosii pentru paste la borcan

Ma asigur ca pe rafturile camarii mele se regaseste si Sos de rosii pentru paste la borcan, un sos foarte binevenit pentru zilele trebuie sa pregatim ceva rapid. Si este foarte util pe timp de iarna,cand ducem dorul rosiilor.


Ingrediente Sos de rosii pentru paste la borcan
3 kg de rosii coapte
3 cepe mari
1 capatana de usturoi
10 linguri de pasta de tomate concentrata.
1 lingura de busuioc Kotanyi
1 lingura de oregano Kotanyi
1 lingura de zahar
1 lingurita de rozmarin
1 lingurita de cimbru
2 linguri de sare
50 de ml ulei


Mod de preparare reteta Sos de rosii pentru paste la borcan
Se curata ceapa si se da prin robot sau se poate taia cubulete. Taiem si usturoiul.Curatam rosiile si le dam prin robot.
Intr-o oala,infierbantam uleiul si adaugam ceapa. O lasam pana isi schimba culoarea,dar nu o lasam sa se rumeneasca.Adaugam usturoiul,amestecam,iar dupa vreo doua minute adaugam si rosiile.
Punem condimentele,zaharul,sarea si pasta de tomate.
Lasam sa fiarba pana scade si ramane un sos. Nu va pot da un timp exact,depinde cat de zemoase sunt rosiile.
Turnam sosul in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca sub patura. 
Puteti folosi sosul ca atare peste paste sau mai puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi:ciuperci,carne,bacon ,etc.

Puneti si voi pentru iarna Sos de rosii pentru paste la borcan

2 comentarii: