30 septembrie, 2013

Tort de inghetata cu rom,stafide si nuci caramelizate

Cum nu prea imi plac mie torturile complicate,de ziua mea am ales sa fac unul simplu. De fapt,de cand am gustat la Ina inghetata asta,am stiut ca trebuie sa o incerc si eu ,dar in combinatia pe care o regasiti in titlu.
Daca vreti sa faceti inghetata, va recomand cu mare drag astfel de retete. Este foarte usor de facut si are o textura cremoasa,fara ace si nu este nevoie sa o scoateti la fiecare cateva ore din congelator ca sa o amestecati cu furculita.

Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie - Provocarea lunii septembrie


Ingrediente:
400 ml de frisca lichida 
2 albusuri 
120 ml miere de albine 
100 gr nuci 
50 gr zahar 
100 gr stafide 
1 lingurita de rom


Mod de preparare:
Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.
Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca. 
Adaugam mierea si romul si amestecam. 
Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si punem restul de nuci si stafide si cealalta jumatate de compozitie.
Dam forma la congelator si lasam peste noapte. Lasam putin la temperatura camerei si rasturnam pe platou. 
Se serveste deindata.

4 comentarii: