10 octombrie, 2013

Retete indiene: Semiya Kesari - Budinca de fidea,cardamon si sofran

Candva,pe alte meleaguri,am descoperit ca o zona a orasului se numea India Town. Taman in fata magazinului cu dulciuri era statia de autobuz si niciodata nu-mi parea rau ca ajungeam prea repede sau ca imi pleca autobuzul chiar in fata ochilor. Nu alergam niciodata dupa el,ci faceam stanga imprejur si mergeam direct in lumea delicateselor indiene.
Prima vizita a fost ca o prima oprire intr-o tara straina. Dulciuri atat de diferite de cele de pe la noi,ingrediente de care nici nu auzisem si ochii imi fugeau in toate partile. Luam mereu ceva diferit,pana mi-am facut cateva favorite. Toate erau galbene de la sofran sau curcuma si toate erau dulci,incredibil de dulci.
Pe cand imi faceam eu cercetarea,am dat peste reteta aceasta,pe care nu o mai vazusem,dar cum era atat de simplu de pregatit ,mi-am adunat ingredientele si m-am pus pe treaba. Am redus cantitatea de zahar,ce e mult e mult...sau e asa de mult ca sa mananci mai putin? Hmm,oricum,un desert diferit pe care vi-l recomand cu mare drag.



Ingrediente:
100 gr fidea
65 g de zahar
200 ml de apa
cateva fire de sofran Kotanyi
2 bucati de cardamon,crapate
2 linguri de ulei sau unt
cateva nuci


Mod de preparare:
Punem uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam fideaua.
Lasam sa se rumeneasca,amestecand din cand in cand ca sa nu se arda.
Cand s-a rumenit,adaugam apa,cardamonul si sofranul. Zaharul inca nu trebuie adaugat,daca o faceti acum v-a schimba textura preparatului final.
Dupa ce a scazut apa si s-a fiert fideaua,adaugam zaharul si amestecam.El se va topi deindata.
Punem budinca in farfurii si presaram cateva nuci.

Un comentariu:

  1. very useful really good information thanks for posting such a good information it will hepls the people a lot keep it up , Regards,
    Semiya upma

    RăspundețiȘtergere