06 octombrie, 2013

Salata de cartofi cu vinegreta de ierburi si otet balsamic de zmeura

De vreme ce la noi in zona abunda culturile de cartofi,e normal sa incercam sa fim cat mai versatili si sa incercam diferite combinatii. 
De data aceasta am facut o salata de cartofi cu ierburi si am folosit otetul balsamic bio de zmeura.Are un gust intens,dar nu atat de puternic ca si otetul alb,asta fiindca are o aciditate de 5%,deci e perfect daca vreti o aroma subtila. Imi cam place sa ma joc cu cei ce imi gusta mancarurile, de multe ori incearca sa recunoasca un ingredient.
Puteti adauga si alte ierburi.

Ingrediente:
4 cartofi medii
1 ceapa mica
2 linguri de patrunjel tocat
1 lingurita de mustar
1 lingura de otet balsamic de zmeura Kotanyi
2 linguri de ulei de masline extra virgin
sare si piper negru proaspat macinat


Mod de preparare:
Fierbem cartofii,ii curatam de coaja si ii taiem in cuburi.Taiem si ceapa si punem peste cartofi.
Amestecam mustarul,otetul si uleiul si adaugam cartofilor.
Punem patrunjel,sare si piper.
Amestecam si servim.



2 comentarii: