24 octombrie, 2013

Spaghetti alla Puttanesca

Combinatia de rosii,masline negre,usturoi si busuioc este tare pe gustul meu. In timp ce cautam retete,am dat peste mai multe versiuni,unele cu ansoa,altele cu capere,iar unele cu masline.Este un fel de paste din sudul Italiei,dar versiunile mai difera si de la oras la oras. Aceasta este varianta mea,iar daca nu aveti sos de paste la borcan,cum am facut eu aici,atunci folositi si o ceapa pentru sosul de rosii.


 Ingrediente:
200 gr spaghetti
un borcan de sos pentru paste
2 catei de usturoi
100 gr masline negre
 busuioc proaspat
patrunjel 
sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:
Intr-o oala,punem apa la fiert si adaugam si sare.
Adaugam spaghetele si lasam sa fiarba al dente,dupa instructiunile de pe pachet.Punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga.
Intre timp,infierbantam o tigaie,adaugam 2 linguri de ulei si punem usturoiul taiat bucati sau marunt. Nu-l lasam sa se arda,caci gustul va fi amarui. Adaugam continutul borcanului de sos de paste si amestecam.
Punem si maslinele fara sambure. Adaugam spaghetele,amestecam cat sa se incorporeze sosul peste tot. Luam deoparte si presaram busuiocul si patrunjelul taiat.

4 comentarii:

  1. Spaghetele alla putanesca au neaparta ansoa si capere, trebuie sa aiba aroma de peste.Daca citesti povestea lor pe blog ai sa vezi de ce.daca faci clic pe numele meu in comentariu are sa te duca direct la reteta.Pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am uitat si eu putin prin retete si am vazut ca mai sunt si variante fara ansoa si capere,se pare ca depinde de la oras la oras. Merg sa vad si la tine :)

      Ștergere
  2. Ce frumusele sunt! Si mi-ai cam facut pofta, sa-ti spun adevarul ;)

    RăspundețiȘtergere