04 noiembrie, 2013

Retete vietnameze: Pho cu pui

Pe strada principala a unuia dintre cele mai frumoase orase din lume era un restaurant vietnamez. Si unde tare ne mai placea sa mergem din cand in cand. Nu chiar asa de des,varietatea era mare si aveai de unde alege.
Si mai mereu comandam pulpe de pui pe gratar si desi patroana nu se pricepea la relatiile cu clientii ,noi continuam sa mergem acolo. Cu supa lor,pho-ul,am facut cunostiinta mai tarziu,la un magazin cu produse de bucatarie si care avea si o scoala de gatit. 
Este o supa aromata,de incercat daca va place anasonul stelat. Coriandru plantez mereu pe balcon,mai ales pentru aceasta supa.Sper ca v-am inspirat si pe voi.


Ingrediente:
un litru supa de pui
un piept de pui
un baton de scortisoara Kotanyi
un anason stelat
1/4 lingurita ghimbir pudra Kotanyi
100 gr taitei lati
o lingurita sos de soia dark
o limeta
cateva fire de coriandru si menta
1/2 lingurita fulgi de ardei iute Kotanyi


Mod de preparare:
Supa de pui o punem intr-o oala.
Adaugam pieptul de pui,anasonul stelat,pudra de ghimbir si scortisoara.
Dupa ce incepe sa clocoteasca,dam focul mic si lasam sa fiarba 10 minute.
Separat,fierbem taiteii in apa cu sare,adaugam taiteii cand incepe sa fiarba apa. Ii fierbem al dente.Scurgem si lasam deoparte.
Cand e gata supa,adaugam sosul de soia,coriandrul si menta.
Scoatem pieptul de pui si dupa ce se raceste luam carnea de pe os.
Intr-un bol mai adanc punem taitei si peste turnam cu polonicul supa.
Adaugam bucatile de pui si felia de lime.
Eventual, mai putem adauga coriandru si menta pentru decor.
Presaram fulgi de ardei iute si servim.

Un comentariu:

  1. interesanta combinatie, imi place cum arata, o reteta simpla si sanatoasa pot spune..:)

    RăspundețiȘtergere